Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2020 - Anul XXV, nr. 113 (7418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Forestieră Suceava

Verificări în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Moldovița, la solicitarea ministrului Costel Alexe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au demarat vineri, 15 mai, o serie de verificări la Ocolul Silvic Moldovița, ca urmare a unei dispoziții date de  Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Măsura a fost solicitată după ce Tiberiu Boșutar, un cunoscut activist de mediu din zona respectivă, a semnalat un transport ilegal de masă lemnoasă, care a fost interceptat de polițiști pe raza comunei Vama.

Tirul cu remorcă, încărcat cu lemne, a fost direcționat spre un depozit al Ocolului Silvic Vama, unde s-a verificat dacă cantitatea de lemn din vehicul corespunde cu cea din avizul de însoțire a mărfii - 36,68 mc.

La verificare a rezultat un plus de 9,84 mc de masă lemnoasă, fiind pornite cercetări inclusiv în privința avizelor de transport emise.

“În urma dispoziției date ieri de Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Garda Forestieră Suceava a demarat astăzi (n.r. - vineri) verificări în fondul forestier administrat de către Direcția Silvică Suceava – Ocolul Silvic Moldovița, cât și la operatorii economici beneficiari de materiale lemnoase având ca proveniență lemnul exploatat pe raza Ocolului Silvic Moldovița.

Controalele vin pe fondul unor informații apărute pe rețele de socializare prin care a fost prezentat un transport surprins în trafic cu un surplus de materiale lemnoase pentru care nu existau documente legale de provenință”, a spus inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Zona Moldovița este una destul de “fierbinte” în privința afacerilor cu masă lemnoasă, care este principala sursă de venit din zonă, vigilența activiștilor de mediu din zonă având un cuvânt greu de spus în această privință.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verificări în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Moldovița, la solicitarea ministrului Costel Alexe.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verificări în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Moldovița, la solicitarea ministrului Costel Alexe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei