Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2020 - Anul XXV, nr. 113 (7418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ansamblul „Megieșii” din Cornu Luncii, apreciat de juriul de la „Românii au talent” pentru autenticitate

Duminică, 17 Mai 2020 (08:53:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ansamblul folcloric sătesc „Megieșii” din Cornu Luncii a impresionat jurații de la „Românii au talent” prin autenticitate și prin dragoste pentru tradiții și folclor. Cu 4 de „Da”, ansamblul a trecut în etapa următoare a show-ului difuzat de PRO TV. Cei aproape 50 de dansatori și instrumentiști de toate vârstele, cu profesii diferite, coordonați de prof. Ioan Ilișescu, au adus multă veselie pe scena „Românii au talent”. „Am venit să dovedim că și oamenii de la sate au talent, și să dovedim că și folclorul autentic poate căpăta aplauze, nu numai ăsta contrafăcut”, a spus prof. Ioan Ilișescu.

Publicul a simțit imediat această energie pozitivă, s-a ridicat în picioare, a aplaudat și a dansat în același timp cu „Megieșii”.

Cei patru jurați: Andra, Mihai Petre, Florin Călinescu și Andi Moisescu au apreciat evoluția „megieșilor”, unicitatea și frumusețea tradițiilor românești. Dacă Andi Moisescu a spus că momentul i-a mers la suflet, Andra a recunoscut că folclorul este în inima ei, iar Mihai Petre a spus: „Sunteți atât de veseli, sunteți autentici și arătați ca o mare familie frumoasă. Aceasta este definiția armoniei”. Mândru de prestația megieșilor a fost și primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, care i-a felicitat imediat după prestația de la „Românii au talent”. „După doi ani de muncă, au reușit să ne reprezinte cu cinste pe scene mari ale țării. Costumele populare și suita de dansuri sunt adevărate comori, moștenite de sute de ani de la strămoșii noștri. Cinste lor!”, este mesajul primarului Gheorghe Fron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul „Megieșii” din Cornu Luncii, apreciat de juriul de la „Românii au talent” pentru autenticitate.
 Vizualizări articol: 5479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ansamblul „Megieșii” din Cornu Luncii, apreciat de juriul de la „Românii au talent” pentru autenticitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei