Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2020 - Anul XXV, nr. 113 (7418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevi din toamnă

Înscrierea viitorilor bobocei la clasa pregătitoare se desfășoară până pe 7 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educației a publicat calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru boboceii care vor începe școala din toamna acestui an. Sunt informații așteptate mai ales de părinți, în condițiile în care perioada de înscriere în învățământul primar a trecut prin amânări și modificări, în contextul pandemiei de COVID-19. Ordinul de ministru integral cu metodologia și calendarul pentru înscriere poate fi consultat la www.edu.ro.

În Suceava, peste 7.000 de boboci ar urma să fie înscrişi în clasa pregătitoare pentru anul școlar următor, în 355 de clase, potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ). Din totalul acestora, este prevăzută organizarea a 41 de clase pregătitoare simultane cu 659 de elevi.

 

Calendar și metodologie

Înscrierea la pregătitoare se desfășoară până pe 7 iulie.

Astfel, potrivit ministerului, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, până în data de 7 iulie.

În acest caz, părintele va completa cererea-tip de înscriere online și o transmite la unitatea de învățământ, împreună cu documentele doveditoare și cu o declarație-tip pe proprie răspundere, cu privire la veridicitatea datelor. Transmiterea documentelor la unitatea de învățământ se poate face pe e-mail sau prin poștă. Părintele are posibilitatea să decidă dacă depune direct la unitatea de învățământ cererea-tip de înscriere, respectiv documentele doveditoare.

De asemenea, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare tot până în data de 7 iulie, la solicitarea scrisă a părinților. Înscrierea se poate realiza doar dacă copilul face dovada că ar putea parcurge cu succes clasa pregătitoare, astfel că acesta are nevoie de o recomandare de la grădinița frecventată.

În situația în care copilul nu a frecventat grădinița sau s-a întors din străinătate, copilul trebuie să treacă de o evaluare a dezvoltării sale, realizată Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Suceava.

După încheierea perioadei de completare și validare a cererilor-tip de înscriere, cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare se face în două etape succesive, după cum urmează:

a)      prima etapă (8 – 20 iulie), în care repartizarea copiilor se face pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, folosind aplicația informatică și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare;

b) a doua etapă (21 – 31 iulie), în care este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive.

În perioada 1 - 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele care au stat la baza înscrierii în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înscrierea viitorilor bobocei la clasa pregătitoare se desfășoară până pe 7 iulie.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înscrierea viitorilor bobocei la clasa pregătitoare se desfășoară până pe 7 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei