Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2020 - Anul XXV, nr. 110 (7415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Relansare

Preşedintele CJ propune înfiinţarea staţiunii turistice unice “Bucovina”, din care să facă parte Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, marți, cu primarii localităților turistice Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru relansarea turismului în Bucovina.

Gheorghe Flutur a spus că tot marţi a avut o convorbire şi cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, căruia i-a transmis din nou propunerile formulate zilele trecute privind sprijinirea turismului prin accesarea de fonduri europene.

„Soluția pentru accesarea de fonduri o reprezintă asocierea. Astfel, cele trei stațiuni se vor putea asocia cu Consiliul Județean Suceava și vor putea înființa o stațiune, unică - Bucovina. Este clar, unde-s mulți, puterea crește, așa că în perioada următoare cred că ar trebui ca și alții să se asocieze. Am convenit că cea mai bună abordare în această perioadă este acțiunea. Iar acum acțiune înseamnă să facem investiții în turism pentru ca atunci când va trece pandemia activitatea în turism să revină la normal. Și am mai spus, ne putem inspira și din experiența altor țări care au fost și ele afectate de pandemie - Austria, Croația etc.”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a precizat că zilele următoare se va întâlni din nou cu cei trei primari pentru a redacta un document care va fi trimis la Guvern, prin care se va propune înființarea unui Program de tipul polilor de dezvoltare turistică, caz în care cele trei stațiuni ar putea fi eligibile pentru finanțarea diverselor categorii de investiții. „De exemplu, transportul în comun pe calea ferată între cele trei stațiuni cu o frecvență în funcție de sezon. Introducerea de tichete cu care turistul poate alege servicii oferite de cele trei stațiuni. Oferta este extrem de bogată – turism tradițional, de agrement și de tratament, agroturism, turismul religios, gastronomic, montan – unde suntem de neegalat în țară. Avem pârtii, drumuri, poteci, trasee omologate – Via Transilvanica, avem o gastronomie extraordinară, produse tradiționale și bio, peisaje unice și arhitectură veche, obiceiuri și tradiții păstrate nealterate peste timp.

Am pornit aceste discuții pe turism și în perspectiva tot mai apropiată a ridicării carantinei în județ. Ultimele date și reacțiile la nivel central mă fac să fiu optimist. În acest timp noi ne pregătim cu proiecte curajoase pentru perioada următoare. Acesta este unul dintre ele”, a încheiat Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ propune înfiinţarea staţiunii turistice unice “Bucovina”, din care să facă parte Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2020 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 9 voturi
Preşedintele CJ propune înfiinţarea staţiunii turistice unice “Bucovina”, din care să facă parte Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului1.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei