Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2020 - Anul XXV, nr. 110 (7415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ieșit din comun

Arestul poliției județene a fost redeschis cu un singur ”cazat” după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, închis o perioadă de timp după ce au apărut cazuri de coronavirus printre polițiști, a fost redeschis doar pentru zona carantinată. O situație absolut ieșită din comun este că la subsolul poliției județene se află în momentul de față doar un singur arestat preventiv. Este vorba de tânărul în vârstă de 34 de ani arestat pentru crima comisă în Piața Burdujeni, pe 1 mai. Mihai Tocilă a fost arestat preventiv de Tribunalul Suceava 30 de zile pentru omor, după ce a înjunghiat mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 65 de ani, după un conflict spontan izbucnit în piață.

După apariția cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 printre polițiștii Centrului de Arest Preventiv al IPJ Suceava, cei care se aflau după gratii au fost mutați la arestul IPJ Neamț.

În plus, după actualele reglementări, cei privați de libertate din județ, dar din afara zonei de carantină, au fost duși în alte centre de arest preventiv din Moldova.  

O realitate este că în ultimele două luni de zile, de când pandemia de coronavirus a întors lumea pe dos, și numărul de mandate de arestare preventive de la Suceava a scăzut drastic. Procurorii au evitat să formuleze propuneri de arestare către judecători, astfel că abia au fost două-trei arestări pe lună în întreg județul Suceava, doar pentru cazurile considerate extrem de grave.  

De exemplu, nu s-a mai luat măsura reținerii față de nici un șofer pericol public, deși au mai fost destui prinși pe șoselele din județ. Până la apariția pandemiei, cei care cumulau două infracțiuni la regimul rutier (cel mai adesea conducere fără permis și sub influența alcoolului) erau reținuți în arest minimum 24 de ore, după care erau plasați sub control judiciar.

Până la urmă, cel mai important este că din cei peste 40 de polițiști ai IPJ Suceava confirmați cu Covid după izbucnirea pandemiei majoritatea s-au întors la muncă, fiind declarați vindecați. Doar patru polițiști mai figurează ca pozitivi, însă sunt în stare bună și așteaptă rezultatele negative pentru a reveni la muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestul poliției județene a fost redeschis cu un singur ”cazat” după gratii.
 Vizualizări articol: 2046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arestul poliției județene a fost redeschis cu un singur ”cazat” după gratii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei