Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2020 - Anul XXV, nr. 110 (7415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primarul Sucevei anunță noile măsuri care vor fi luate după ridicarea carantinei, care este în discuții, la București

Miercuri, 13 Mai 2020 (11:34:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 15 mai, municipiul Suceava ar putea reveni la o stare de normalitate, prin ridicarea unor restricții impuse de starea de carantinare și trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, ca în tot restul țării.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat speranța că toate demersurile făcute în această direcție, împreună cu conducerea Consiliului Județean Suceava, se vor concretiza prin anularea carantinei impuse municipiului reședință de județ și celor șapte localități din jurul acestuia.

“Principala problemă în orașul nostru se referă la ridicarea carantinei.

În cursul zilei de luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, la propunerea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur (vicepreședinte al acestui for), întocmirea documentației care să fie trimisă la București pentru ridicarea carantinei.

Îi mulțumesc președintelui CJ pentru că s-a implicat foarte mult, dar și directorului DSP, care a făcut analiza epidemiologică pentru fiecare localitate în parte. Astăzi documentația este la Institutul Național de Sănătate Publică și se așteaptă un aviz. Și în această dimineață am avut o discuție telefonică cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătar, l-am rugat să ne sprijine cu obținerea cât mai rapidă a acestui aviz de la INSP, astfel încât în Comitetul Național pentru Situații de Urgență să poată fi discutată ridicarea carantinei la Suceava, ceea ce sper că se va și întâmpla”, a spus primarul Ion Lungu, miercuri dimineață.

Totodată, edilul sucevean a anunțat și o serie de măsuri care se vor lua începând de la încetarea stării de urgență, în mai multe domenii:

“Mergând pe această idee, a ridicării carantinei, lucrăm deja la măsurile pentru starea de alertă.

Așa cum se știe, este obligatorie purtarea măștii. Am avut discuții referitoare la accesul în instituțiile publice, în unitățile de învățământ, în piețe, în Bazar, dar și în transportul public. La intrarea în instituțiile publice – primărie și subunități, va fi luată temperatura la intrare, cu termometre non-contact, dar se va trece și prin tunele de dezinfecție.

La fel vom proceda și la unitățile de învățământ, am cumpărat deja 25 de termometre non-contact pe care le vom da la școlile gimnaziale și la licee, iar  25 de tuneluri de dezinfecție sunt în curs de achiziționare prin licitație.

Intrarea în piețe este de asemeni obligatorie cu mască, și acolo le vom dota cu termometre non-contact, să se ia temperatura la intrare.

Același lucru va fi valabil la Bazar. Administratorii din piețe și Bazar sunt obligați să ia temperatura la intrare, dar și să urmărească păstrarea distanțării fizice între persoanele venite în aceste spații comerciale”.

Noi măsuri vizează și transportul public în comun, la care au fost impuse foarte multe restricții până acum, tocmai din cauza carantinării.

“Am avut discuții cu conducerea TPL, vom scoate tot parcul auto pe trasee de vineri, 15 mai, iar limitarea de persoane în autobuze se va face raportat la numărul de locuri pe scaune, cu respectarea distanțării personale. Dacă vor fi prea aglomerate, autobuzele nu vor pleca din stație până când nu se respectă aceste reguli. Sper ca sucevenii să înțeleagă și să putem face față cu transportul începând cu data ridicării stării de urgență și intrarea în starea de alertă”, a explicat primarul Ion Lungu.

Nu în ultimul rând, edilul sucevean a făcut un apel public către cetățeni:

“Dragi suceveni, sper să se ridice carantina, odată cu starea de urgență, dar am o mare rugăminte la dumneavoastră – să respectăm în continuare regulile de protecție impuse din cauza coronavirusului, pe cele de igienă personală, să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și socială, să facem tot ce depinde de noi, să nu mai crească numărul de cazuri de coronavirus în orașul nostru, să nu mai fim oaia neagră a României, cum am fost considerați în ultima perioadă.

De aceea fac un apel de suflet la dvs, la responsabilitatea fiecăruia dintre noi, să ne întoarcem cât mai repede la o situație normală în orașul nostru!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei anunță noile măsuri care vor fi luate după ridicarea carantinei, care este în discuții, la București.
 Vizualizări articol: 4412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Primarul Sucevei anunță noile măsuri care vor fi luate după ridicarea carantinei, care este în discuții, la București3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei