Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mai 2020 - Anul XXV, nr. 110 (7415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava: ”Nu suntem de acord cu susținerea examenelor naționale în format clasic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS), structură cu circa 8.000 de membri din învățământul preuniversitar din județ, nu este de acord cu susținerea examenelor naționale în formatul clasic.

Giani Leonte, președintele ASIS, a menționat că organizarea acestor evaluări, chiar și în condiții speciale, îi expune unor situații cu un risc ridicat de contaminare atât pe elevi, cât și pe profesori.

Acesta a menționat că solicită o consultare între Ministerul Educație, sindicate reprezentative, universități etc., pentru a găsi soluții de calcul al mediei de admitere la liceu și la bacalaureat.

”În opinia noastră, evitarea contactului fizic ne protejează, și de aceea considerăm că stabilirea mediei de accedere în treapta superioară a învățământului poate fi calculată în baza mediilor din anul curent sau precedenți”, spune Giani Leonte.

Acesta a mai povestit că a stat de vorbă cu colegi din județ și un procent foarte ridicat dintre ei, 80-85%, nu vor să se implice în organizarea acestor examene (inclusiv supraveghere, corectură), din cauza fricii de a nu se îmbolnăvi cu noul coronavirus.

„Trebuie să-i protejăm pe elevi, pe profesori, personalul didactic auxiliar, nedidactic. Pur și simplu riscurile sunt prea mari și pot fi prevenite noi îmbolnăviri. Tocmai de aceea vrem o discuție cu cei din Ministerul Educației, să găsim o formă de echivalare, eventual să vedem ce măsuri au găsit și alte state. Este inuman să facem pregătire cu masca pe față, iar apoi elevii să susțină examenul cu masca, să se concentreze, să obțină rezultate bune în aceste condiții”, a mai completat Giani Leonte.

 

„Aceste examene nu vor stabili ierarhii corecte”

De asemenea, Simion Hancescu, liderul Federației Sindicatelor din Învățământ (FSLI), din care face parte și ASIS, atrage atenția că este imposibil ca elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și, de asemenea, iarăși este un mare pericol să se dea examenele naționale.

„Dacă îi aduci pe acești copii la școală în iunie, când temperaturile sunt peste 30°, va fi foarte complicat pentru acei copii să stea 3-4 ore cu mască pe față. Nu știu care va fi randamentul lor în cele două săptămâni. (…) În plus, un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă. Vor fi copii de 10 care nu vor fi în stare să facă subiecte de 7. Ce se întâmplă dacă în timpul examenelor sunt elevi care vor fi nevoiţi să abandoneze examenele pentru că nu pot rezista? Pentru că să stai 3 ore cu mască pe față în condiţiile în care cele mai multe școli nu au aer condiționat, acel copil va părăsi sala de examen. Oricum, examenul de bacalaureat nu are mare relevanță, iar facultățile pot stabili cum doresc să fie admiși candidații lor în învățământul superior. Trebuie să ne gândim în primul rând la ce se poate întâmpla și să avem o atitudine de prevenție”, a mai punctat Hancescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava: ”Nu suntem de acord cu susținerea examenelor naționale în format clasic”.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava: ”Nu suntem de acord cu susținerea examenelor naționale în format clasic”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei