Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2020 - Anul XXV, nr. 105 (7410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenționare

Primarul din Berchișești i-a informat pe cetățeni despre riscurile din această perioadă la căutarea unui loc de muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Berchișești, Violeta Țăran, i-a informat pe cetățenii acestei comune despre riscurile la care se supun în această perioadă atunci când caută un loc de muncă în străinătate. Violeta Țăran a precizat că locuitorii din Berchișești au dreptul de a munci în străinătate, însă a adăugat că acest demers este unul complex în perioada actuală a pandemiei de coronavirus. Ea a precizat că în acest sens, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a emis o serie de materiale informative pentru ca cetățenii să cunoască drepturile, obligațiile și riscurile la care se expun în căutarea unui loc de munca în străinătate.

Potrivit acestor materiale, cetățenii sunt avertizați că pot să apară riscuri dacă acceptă oferte de locuri de muncă prin internet, fără o vizită la sediul agenției de plasare, dacă se garantează plecarea la muncă într-un termen foarte scurt sau dacă se promite o salarizare mare pentru o muncă necalificată. De asemenea, riscuri pot să apară și dacă selectarea muncitorilor se efectuează cu rapiditate, în orice condiții și fără nici un criteriu pentru a demonstra calificarea pentru locul de muncă solicitat, dar și dacă semnarea contractului de mediere se face repede, deși solicitantul nu deține toate documentele necesare.

În același timp, cetățenii sunt sfătuiți să nu accepte cu ușurință locurile de muncă prin intermediul anunțurilor online sau al celor oferite prin convorbiri telefonice, să nu accepte plecarea la muncă în străinătate fără un contract de muncă redactat și în limba română sau fără a verifica adresa și existența angajatorului străin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Berchișești i-a informat pe cetățeni despre riscurile din această perioadă la căutarea unui loc de muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Berchișești i-a informat pe cetățeni despre riscurile din această perioadă la căutarea unui loc de muncă în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei