Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2020 - Anul XXV, nr. 105 (7410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă în căutarea braconierilor

Polițiștii dorneni s-au autosesizat și au început audieri în cazul imaginilor cu cerbii împușcați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imaginile video șocante publicate în ediția electronică de luni a cotidianului Monitorul de Suceava, în care se văd doi cerbi agonizând, după ce au fost împușcați, au dus la autosesizarea Poliției municipiului Vatra Dornei, care a deschis un dosar penal in rem și a demarat cercetări, în încercarea de a stabili unde a avut loc vânătoarea ilegală și cine a participat la ea.

 

S-au făcut deja și primele audieri, printre paznici de vânătoare și pădurari din zona Dornei care au distribuit respectivele imagini. Primul obiectiv al polițiștilor este de a se ajunge la sursa inițială a imaginilor, care ar trebui să știe și de unde provin.

Se încearcă, de asemenea, cu ajutorul specialiștilor, adică al celor care bat la picior fondurile de vânătoare, identificarea zonei de unde provin imaginile. În baza imaginilor s-a putut stabili și că acestea provin probabil din perioada ianuarie-februarie.

După accentul celor care vorbesc pare a fi vorba de bărbaţi din Borşa, de unde provin mai mulți braconieri cunoscuți de polițiști. Se mai știe și că aceștia obișnuiesc de obicei să braconeze pe raza comunei sucevene Cârlibaba, însă deocamdată acestea sunt doar variante de lucru.

Pe imaginile care au circulat timp de câteva zile printre silvicultorii de la Ocolul Silvic Vatra Dornei se aude un bărbat care se apropie în fugă de doi cerbi și constată că i-a împușcat pe ambii. Bărbatul spune că nu trebuia poate să îi împuște pe ambii, ”dar stăteau prea fain, dă-i în p... mea”. Filmarea se termină când cel care filmează îi spune celui cel care îl însoțește să le taie grumazul celor doi cerbi.

Imaginile video pot fi văzute pe site-ul nostru, atașate la acest material.

Polițiștii dorneni au avut în ultimii ani în cercetare mai multe dosare de braconaj comise de inculpați din Borșa pe raza județului nostru, în zona Cârlibaba. În câteva cazuri a fost vorba de acte de braconaj șocante, cu căprioare gestante măcelărite. Autorii au fost trimiși în judecată pentru faptele lor și condamnați la pedepse cu executare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii dorneni s-au autosesizat și au început audieri în cazul imaginilor cu cerbii împușcați.
 Vizualizări articol: 1963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii dorneni s-au autosesizat și au început audieri în cazul imaginilor cu cerbii împușcați0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei