Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2020 - Anul XXV, nr. 105 (7410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ioan Balan: ”Este trist că s-a creat o imagine nereală asupra județului nostru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan consideră că situația de criză cu care s-a confruntat județul a fost gestionată corespunzător și nu s-a pus nici un moment problema să fim ”Lombardia României”.

”Prin parteneriatul real cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Apărării Naționale, prin deciziile luate de comun acord, situația de la Suceava a devenit în scurt timp gestionabilă. Este trist că s-a creat o imagine nereală asupra județului nostru. Nu am fost niciun moment Lombardia României și asta se datorează modului în care autoritățile județene și guvernamentale au intervenit în criză”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul liberal este de părere că eforturile Guvernului și ale Consiliului Județean sunt vizibile și speră ca alte județe să nu fie puse în situația de a gestiona o situație atât de dificilă ca cea de la Suceava.

”Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a avut greaua sarcină de a gestiona această criză, atât ca pacient, cât și ca autoritate publică responsabilă. Această criză sanitară a arătat, mai mult ca niciodată, că bucovinenii sunt oameni deosebit de puternici și de solidari la greu. N-am nicio îndoială că tăria sucevenilor și modul în care ei au înțeles situația ne-au ajutat să depășim greul. Lor ar trebui să le mulțumim în primul rând”, a mai opinat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a mai spus că toate provocările aduse de epidemia de coronavirus au scos la suprafață vulnerabilități instituționale grave, disfuncționalități manageriale și o nevoie urgentă de reformare a statului român. Chiar și așa conducerea Guvernului s-a dovedit extrem de responsabilă și a acționat până acum ireproșabil, reușind să identifice soluții la fiecare problemă apărută și să corecteze în timp real toate neajunsurile.

”Faptul că în România numărul de persoane afectate este mai mic decât în statele dezvoltate din Europa este meritul Guvernului PNL. Numai dacă nu vrem, nu vedem realizările actualei echipe de guvernare. Ar trebui să ne aducem aminte că guvernele PSD, după o perioadă economică extrem de favorabilă, au lăsat în urmă o economie prăbușită, un sistem sanitar șubrezit și fără niciun fel de stocuri sanitare de urgență. Cu toate acestea, PNL a reușit în numai câteva luni ceea ce PSD nu a fost în stare să facă în ani de zile de creștere economică, adică să informatizeze relația instituțiilor cu cetățenii, să asigure materialele sanitare necesare, să sprijine locurile de muncă din sectorul privat și să aibă grijă ca mii de întreprinderi mici și mijlocii să nu ajungă în faliment”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: ”Este trist că s-a creat o imagine nereală asupra județului nostru”.
 Vizualizări articol: 1526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ioan Balan: ”Este trist că s-a creat o imagine nereală asupra județului nostru”1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei