Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2020 - Anul XXV, nr. 105 (7410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Eugen Bejinariu: Guvernul sfidează Parlamentul și prin aceasta sfidează voința cetățenilor României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat că după 70 de zile de la declararea pandemiei de coronavirus, în afara temerilor pe care oamenii le au pentru viața lor un singur lucru s-a întâmplat consecvent în România, și anume că actualul Guvern PNL sfidează Parlamentul și prin aceasta sfidează voința românilor.

Eugen Bejinariu a atras atenția că după 70 de zile și 1.200.000 de șomeri nu există încă un plan pentru economia românească și nici măsuri concret utile pentru oameni și companii. „Câteva amăgiri lansate de guvern, care în fapt nu înseamnă ajutor autentic pentru oamenii rămași fără locuri de muncă și nici pentru companiile intrate în agonie, sunt prezentate cu emfază ca fiind susținerea statului pentru resuscitarea economică. Timp de vreo lună de zile reprezentanții autorității statului român, aflat în stare de urgență, ne învățau repetat să ne spălăm pe mâini, ne explicau că de fapt medicii au materiale suficiente de protecție, dar nu știu ei, ne promiteau că guvernul va proceda întocmai precum statele responsabile care au alocat 15-20% din PIB pentru a ajuta cetățenii și economia. Ne-au amăgit vreo lună și continuă să o facă, spre stupefacția antreprenorilor și a oamenilor aflați în șomaj”, a declarat Bejinariu. El a mai spus că actualii guvernanții au luat măsura de a amâna rate în schimbul plății unei dobânzi aplicabile și la dobânda amânată, apoi au lansat un site cu așa-zise facilități, însă acesta nu a funcționat vreo zece zile după momentul lansării. „Iar când a funcționat am înțeles toți că Guvernul, de fapt, nu oferă nici o soluție sutelor de mii de companii dramatic afectate de criză - guvernul a pus la dispoziție prin site-ul IMMInvest, în fapt, un formular tip cerere care rămâne la latitudinea băncilor dacă va fi aprobată sau nu pentru fiecare aplicant. În rest… evaluări, planuri, proiecte, promisiuni. Nu investiții, nu bani alocați economiei, nu măsuri, nu ajutor efectiv … doar vorbe goale în discursuri ambigue”, a arătat deputatul PSD de Suceava. El a precizat că singura platformă politică a liberalilor în confruntarea lor cu USR pentru electoratul radical rămâne discursul virulent anti-PSD. Bejinariu a adăugat că PSD înțelege și îngrijorarea președintelui Klaus Iohannis pentru liberali, cauzată de coborârea vertiginoasă a acestora în sondaje, motiv pentru care acesta are adresări publice zilnice în care punctul central îl constituie atacul încrâncenat la PSD, pe orice temă, reală sau inventată. „În tot acest timp, însă, Suceava parcurge o tragedie de neimaginat, sunt și alte locuri în care s-a coborât infernul printre noi, țara se află în pragul unei drame pentru milioane de oameni, chiar și cei pentru care continuați să faceți campanie electorală vor fi afectați de lipsa soluțiilor guvernului, de incompetența și debilitatea actului guvernamental”, a spus Eugen Bejinariu.

El a mai precizat că pe fondul dramelor medicale și al unei crize economice deja pronunțate, fiecare apariție publică a celor responsabili de destinele românilor se petrece precum prestația într-un concurs de omagii. „Președintele laudă Guvernul, miniștrii laudă premierul, prim-ministrul laudă miniștrii. Prim-ministrul se laudă pe sine, vorbește despre o altă realitate decât cea pe care o trăim, promite, minte și se eschivează neconstituțional de la responsabilitatea de a se prezenta în fața Parlamentului pentru a oferi un plan de stimulare a economiei. Refuză să prezinte Parlamentului un raport asupra situației de fapt, asupra măsurilor luate și a celor ce se impun a fi implementate”, a afirmat deputatul PSD. El a subliniat că premierul sfidează Parlamentul, întocmai precum fac și miniștrii din subordinea sa, astfel încât țara este condusă prin ordonanțe militare și declarații mincinoase la televizor. Nu în ultimul rând, el consideră că Guvernul nu poate restrânge drepturile cetățenilor României prin declararea stării de alertă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eugen Bejinariu: Guvernul sfidează Parlamentul și prin aceasta sfidează voința cetățenilor României.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Eugen Bejinariu: Guvernul sfidează Parlamentul și prin aceasta sfidează voința cetățenilor României3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei