Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2020 - Anul XXV, nr. 105 (7410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre de guvern

Angajații centrelor rezidențiale aflate câte 14 zile în izolare își vor primi integral salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teama infectării cu Covid-19, mai ales pentru persoanele vârstnice, a făcut ca începând cu prima jumătate a lunii aprilie o parte din centrele rezidențiale pentru bătrâni să-și schimbe modul de funcționare. Aceste centre au intrat în primul rând în carantină, sistând contactul celor asistați cu rudele din exterior, inclusiv în privința primirii pachetelor de orice fel. Având în vedere posibilitatea infestării cu noul coronavirus între centrele de bătrâni și familiile angajaților sau mediul din care provin aceștia, cei din conducerea unor astfel de centre, care au evaluat pericolele la care por fi expuse persoanele vârstnice și vulnerabile, au luat decizia organizării unor ture de 14 zile, în cursul cărora personalul testat intră la muncă și rămâne în izolare împreună cu cei asistați, pe perioada celor două săptămâni. La ieșirea din tură aceștia sunt testați și petrec alte 14 zile în familie.

Acest mod de lucru a dus la punerea unor întrebări firești despre modul în care vor fi remunerați pentru aceste perioade lucrate, întrebări lămurite în cursul ședinței de guvern din 30 aprilie. Executivul a stabilit printr-o hotărâre că personalul angajat al centrelor sociale rezidenţiale care stau 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, iar apoi sunt obligate să stea în izolare preventivă la domiciliu alte 14 zile, beneficiază de menţinerea drepturilor salariale avute în luna anterioară decretării stării de urgenţă, întrucât au efectuat numărul total de ore aferent unei luni în cele 14 zile de izolare la locul de muncă. De acest regim vor beneficia angajaţii centrelor de îngrijire şi asistenţă a persoanelor vârstnice, ai centrelor de îngrijire copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajații centrelor rezidențiale aflate câte 14 zile în izolare își vor primi integral salariile.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajații centrelor rezidențiale aflate câte 14 zile în izolare își vor primi integral salariile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei