Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răbdare, solidaritate și disciplină

Lungu: “Nu ne putem relaxa, vârful epidemiei va fi în trei săptămâni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După prima săptămână de carantinare a municipiului reședință de județ din cauza epidemiei de coronavirus, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis sucevenilor un apel la înțelegere, răbdare, solidaritate și disciplină, pentru a trece cu bine și cât mai rapid peste această perioadă de grea încercare care are loc nu doar la nivel local, ci chiar mondial.

„Iată că avem o săptămână de carantină, le mulțumesc sucevenilor pentru disciplina de care au dat dovadă. Între timp condițiile s-au înăsprit, a fost dată și acea hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de purtare obligatorie a măștii sau măcar de acoperit nasul și gura cu un fular sau o eșarfă... Depinde de noi ce vom face în perioada următoare, fiecare în parte, să trecem mai repede și cât mai bine de această epidemie. Trebuie să fim cu toții responsabili, din păcate cifrele nu ne ajută, tot cresc la Suceava”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a ținut să remarce că sărbătorile pascale de anul acesta vor fi atipice și vor trebui păstrate restricțiile de circulație și regulile de izolare socială, chiar de va fi foarte greu.

„Nu trebuie să ne facem iluzii că vin sărbătorile pascale sau vine Săptămâna Mare și se vor relaxa aceste măsuri, ba dimpotrivă. Trebuie să fim responsabili, așa cum spun specialiștii, la Suceava și în întreaga țară, va fi un vârf al epidemiei în următoarele două-trei săptămâni.

În nici nu caz nu trebuie să ne relaxăm cu aceste măsuri, este clar că această lună este sacrificată, dar mi-aș dori ca la final de aprilie sau început de mai să putem trage concluzia că lucrurile pot intra cât de cât în normalitate.

Vă rog să aveți în continuare răbdare, vă mulțumesc pentru asta, dar să știți că o faceți în primul rând pentru dumneavoastră și familiile dvs., nu pentru că o cer eu, prim-ministrul sau președintele României.

Ne trebuie în primul rând răbdare, solidaritate și disciplină, iar cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece cât mai repede de această epidemie, să ne întoarcem cât mai repede la o viață normală”, a adăugat Ion Lungu.

Șeful municipalității sucevene a precizat că în ciuda problemelor și restricțiilor, activitatea administrativă a Primăriei Suceava a fost continuată, chiar dacă la un nivel redus.

„Principala problemă a Primăriei Suceava în această perioadă este cea de gestionare a epidemiei, zi și noapte suntem în legătură cu comandamentul județean pentru Situații de Urgență, cu conducerea militară a spitalului, avem sarcini, atribuții, suntem consultați și dăm curs la toate problemele semnalate, astfel încât să trecem cât mai bine de această epidemie”, a mai spus edilul sucevean, revenit la biroul din primărie, după ce o perioadă a lucrat din izolare la domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: “Nu ne putem relaxa, vârful epidemiei va fi în trei săptămâni”.
 Vizualizări articol: 1965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: “Nu ne putem relaxa, vârful epidemiei va fi în trei săptămâni”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei