Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În așteptare

Generalul-maior Ionel Oprea: ”Cine nu acceptă carantinarea va fi detașat la alte spitale din județ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Personalul medical de la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava va intra în carantină imediat ce Direcția de Sănătate Publică își va da acordul pentru spațiile de cazare. Acest lucru ar trebui să se întâmple cât mai rapid, cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

În ceea ce privește personalul medical care trebuie să intre în carantină instituționalizată, coordonatorul activității Spitalului Județean Suceava, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, a precizat că nu există nici o cale de întoarcere.

”Văd că unii nu vor să meargă în această carantină, dar știu că sunt deja medici și asistente care locuiesc la hoteluri din zonă. Păi dacă acolo au mers voluntar, în spațiile de carantină impuse de noi de ce nu doresc să meargă? Oricum, cei care nu doresc să intre în carantină vor fi detașați la spitale din județ, la Câmpulung sau Rădăuți, pentru că și acolo este nevoie de personal medical. Am discutat cu domnul prefect și ne-a dat asigurări că va fi asigurat transportul de la și dinspre spital și spațiile de carantină”, a arătat generalul-maior Ionel Oprea.

Potrivit informațiilor oferite de coordonatorul activităților din Spitalul Județean Suceava, până în prezent au fost testate 380 de cadre medicale. Pentru 49 dintre ele rezultatul este pozitiv, 161 de cadre medicale sunt negative, în timp ce 60 de teste sunt incerte. De asemenea, pentru 110 persoane rezultatele încă nu au sosit.

Revenirea la muncă a cadrelor medicale testate negativ ar însemna o gură de oxigen pentru spital și pentru revenirea acestuia la o funcționare mai apropiată de cea normală. Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea a dezvăluit că în acest moment în spitalul din Suceava sunt circa 600 de paturi libere, care nu pot fi ocupate din cauza lipsei de personal.

”Am discutat la Iași și am mai cerut doi infecționiști care să lucreze la Unitatea de Primire Urgențe pentru a nu mai exista acest ping-pong cu Secția de Boli Infecțioase, adică să fie trimiși acolo cu ambulanța și apoi să fie readuși în clădirea principală a spitalului. În plus, în apropiere de UPU există stații de așteptare care nu erau folosite, ceea ce nu era normal, dar de acum vor intra în funcțiune”, a mai precizat secretarul de stat care se ocupă de coordonarea activităților din Spitalul Județean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Generalul-maior Ionel Oprea: ”Cine nu acceptă carantinarea va fi detașat la alte spitale din județ”.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Generalul-maior Ionel Oprea: ”Cine nu acceptă carantinarea va fi detașat la alte spitale din județ”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei