Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În campus

Cămine studențești ale Universității, puse la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) continuă să se implice în lupta pe care întreaga comunitatea locală și, mai ales, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență o duc împotriva COVID-19. Astfel, cel mai nou cămin reabilitat din campusul universitar, C2, a fost pus la dispoziția cadrelor medicale cărora nu le mai este permisă deplasarea la domiciliu pe perioada carantinei, transmite instituția prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit documentului, căminul C2 dispune de 110 camere, cu 2 sau 3 paturi, dotate cu televizor și frigider și prevăzute cu grup sanitar comun și duș în cameră. Cazarea cadrelor medicale se face în regim single, dacă nu există alte solicitări în acest sens. Pentru a beneficia de cazare, cadrele medicale au nevoie de o trimitere de la SJU Suceava și de un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19, rezultat obținut în ultimele 5 zile. În ultimele 5 luni, în camerele căminului C2 au locuit studenții USV, iar curățenia generală, incluzând zugrăvirea, se face în fiecare an, pe perioada vacanței de vară, în luna august. Odată cu plecarea studenților în urma instituirii stării de urgență, în toate căminele USV s-a efectuat dezinfecția încăperilor.

 

Și căminele C3 și C5 sunt la dispoziția personalului medical

Având în vedere adresa Instituției Prefectului – Județul Suceava, din 6 aprilie 2020, prin care se solicită suplimentarea spațiilor de cazare pentru personalul medical, precizăm că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a pregătit deja: căminul C3, aflat în spatele Colegiului Național „Petru Rareș”, care are 88 camere cu 2 locuri și grup sanitar propriu, și căminul C5, situat pe str. Universității, care are 18 camere cu 2 paturi și grup sanitar propriu. Totodată, USV propune autorităților competente să utilizeze și toate căminele de elevi ale liceelor din municipiu, în cazul în care există un necesar mai mare de locuri decât cele deja oferite.

„Reamintim faptul că, de la decretarea stării de urgență, Universitatea din Suceava s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus, punând la dispoziția SJU Suceava un aparat de testare PCR și contribuind la punerea acestuia în funcțiune. Ulterior, echipe din USV au lansat o linie telefonică de sprijin emoțional și consiliere psihologică și au dezvoltat aplicații software care să vină în ajutorul DSP Suceava. Conducerea USV va analiza în continuare evoluția situației din oraș și va încerca să identifice și să implementeze noi soluții la problemele care vor apărea, rămânând alături de întreaga comunitate locală în această perioadă dificilă”, arată conducerea USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cămine studențești ale Universității, puse la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cămine studențești ale Universității, puse la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei