Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În doar câteva ore

Peste 80 de metri cubi de lemn confiscați în trafic, în urma unor transporturi efectuate ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această perioadă în care cea mai mare parte a atenției poliției este îndreptată asupra respectării normelor de limitare a extinderii coronavirusului și implicit de circulație a persoanelor, tot mai multă lume a sesizat faptul că transporturile de lemn se mișcă nestingherite în județ, ducând la o eludare fără precedent a regulamentului forestier.

Pentru a demonstra contrariul, echipajele de poliție din zonele cele mai fierbinți ale acestui tip de trafic sunt prezente permanent în punctele de control importante, doar în cursul zilei de marți identificând transporturi ilegale care au dus la confiscarea a circa 80 de metri cubi de material lemnos.

Un prim astfel de caz a fost înregistrat în cursul dimineții de marți, când lucrătorii din cadrul Poliției Orașului Gura Humorului, Compartimentul Rutier, au oprit pentru control și verificări o autoremorcă ce transporta material lemnos prin oraș. Conducătorul de 34 de ani din comuna Pipirig, județul Neamț, a prezentat documentația și s-a constatat că avizul de însoțire era completat incorect, neputându-se stabili proveniența materialului lemnos. Întreaga cantitate de 40,24 metri cubi lemn rotund pentru celuloză a fost confiscată și preluată în custodia Ocolului Silvic Gura Humorului, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 5.000 de lei.

O oră mai târziu, aproape de ora 12.00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control un ansamblu rutier format din autoutilitară marca Scania cu remorcă, care circula pe zona prundului din comuna Putna. Mașina transporta lemn rotund de rășinoase și era condusă de un localnic de 33 de ani. La verificări bărbatul le-a arătat polițiștilordouă avize de însoțire emise de o societate comercială cu sediul în Putna, pentru cantitatea totală de 30,36 metri cubi lemn rotund rășinoase. În urma cercetărilor amănunțite cu interogare a aplicațiilor, s-a stabilit că materialul transportat nu provine din zona de exploatare trecută în avize, fiind solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul ocolului, care a inventariat cantitatea transportată la 32,10 metri cubi, în valoare de 3.430 lei. Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată, iar șoferul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 6.000 de lei.

Un al treilea caz cu nereguli înregistrate a fost identificat în cursul serii care a urmat, când o echipă de polițiști de la Vadu Moldovei a oprit în trafic în localitatea Râșca o autoutilitară marca Mercedes încărcată cu material lemnos, condusă de un localnic de 28 de ani. Avizul de însoțire a materialului lemnos prezentat de către conducătorul auto era emis de către Ocolul Silvic Râșca, pentru o cantitate de 9,92 metri cubi lemn de foc, la ora 13:35, iar în urma investigațiilor s-a stabilit că acesta a mai fost folosit la un transport anterior, efectuat în jurul orei 14.00, din direcția Slătioara către Bogdănești. În același timp autoutilitara avea ITP-ul și polița RCA expirate. Lucrătorii Ocolului Silvic Râșca au inventariat un volum de 8,44 metri cubi lemn de fag, în valoare de 1.426 lei, care a fost confiscat, iar șoferul a fost sancționat contravențional, fiind reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare a mașinii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de metri cubi de lemn confiscați în trafic, în urma unor transporturi efectuate ilegal.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 80 de metri cubi de lemn confiscați în trafic, în urma unor transporturi efectuate ilegal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei