Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2020 - Anul XXV, nr. 83 (7388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prin ordonanță de urgență

Măsuri de protecție pentru pensionari în această perioadă. Pensiile nu pot fi executate silit sau poprite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această perioadă dificilă pentru toată lumea și mai ales pentru pensionari, care reprezintă categoria cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului, guvernanții au luat câteva măsuri și pentru protejarea financiară a acestora, pentru a-i ajuta să depășească cu mai multă ușurință problemele cu care se confruntă. În cadrul Ordonanței de Urgență numărul 32/2020, publicată la 30 martie în Monitorul Oficial, la articolul 18 sunt prevăzute măsuri de protecție pentru pensionari în această perioadă.

Astfel, conform acestui document, pensiile nu pot fi poprite sau executate silit pe perioada stării de urgență, pentru nici un fel de datorie, potrivit actului normativ, iar orice fel de executare silită se suspendă.

“Se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire a creanțelor bugetare, fiscale şi comerciale care se aplică asupra drepturilor lunare plătite prin casele teritoriale de pensii. Măsurile de executare silită prin poprire asupra sumelor plătite de casele teritoriale de pensii se aplică, prin efectul legii, de aceste instituții fără alte formalități din partea beneficiarilor acestor drepturi”, se specifică în articol. 

Totodată este menționat faptul că aceste interdicții, pentru orice fel de creditori, sunt valabile pe timpul stării de urgență şi timp de 60 de zile de la ridicarea ei, iar sumele reținute din pensii din acest motiv vor fi returnate în cursul lunii mai.

La Suceava, reprezentanții Casei de Pensii au apucat să facă aceste popriri sau executări silite pentru circa 4.300 de pensionari, banii reținuți în aprilie urmând a fi înapoiați în cadrul pensiei ce va fi primită în cursul lunii mai. Nu fac obiectul acestor scutiri de popriri sau executări silite pensiile de întreținere copii sau cele executate prin decizii penale. Aceste sume nereținute în această perioadă de la pensionari vor fi recuperate după termenul de 60 de zile de la abrogarea Stării de Urgență. Protecția oferită pensionarilor în aceste zile grele nu trebuie interpretată ca un imbold dat acestora de a nu-și plăti datoriile curente, pentru că riscă în aceste condiții să fie executați silit la expirarea acestei perioade.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de protecție pentru pensionari în această perioadă. Pensiile nu pot fi executate silit sau poprite.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri de protecție pentru pensionari în această perioadă. Pensiile nu pot fi executate silit sau poprite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei