Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2020 - Anul XXV, nr. 66 (7371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de protecție

Primăria Berchişeşti limitează activitatea cu publicul şi igienizează toate instituțiile din comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Berchişeşti, Violeta Țăran, a anunțat că începând de miercuri, 18 martie, şi pe toată perioada în care este instituită starea de urgență se limitează pe cât posibil activitatea primăriei cu publicul. Violeta Țăran a precizat că în această perioadă, cererile cetățenilor vor fi adresate Primăriei comunei Berchişeşti doar prin e-mail, la adresa primariaberchisesti@yahoo.com, măsură luată pentru a se evita răspândirea coronavirusului.

Ea a dat asigurări că populația comunei nu trebuie să fie îngrijorată, problemele cetățenilor urmând să fie rezolvate sub o formă sau alta.

„De asemenea, în scopul prevenirii apariției unor îmbolnăviri, toate persoanele care au revenit în localitate din țările afectate de COVID-19 sunt rugate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data revenirii în țară. În cazul apariției unor simptome, acestea sunt obligate să informeze de urgență instituțiile medicale”, a spus primarul comunei Berchișești, ea recomandând locuitorilor comunei să evite locurile aglomerate şi deplasările inutile.

Violeta Țăran a subliniat faptul că depunerea actelor sau petițiilor la sediul primăriei se va face numai dacă situația o impune, fiind permisă doar în fața ușii de la intrarea în instituție. „Cererile vor fi soluționate pe loc sau la o dată stabilită de salariatul responsabil din cadrul Primăriei, în funcție de genul solicitării. De asemenea, accesul în interiorul instituției este permis doar angajaților primăriei, iar programul de audiențe este suspendat pe perioada instituirii stării de urgență”, a mai declarat Violeta Țăran. Ea a spus că plata impozitelor și taxelor locale se va face la casieria primăriei, cu ajutorul salariaților cu atribuții în acest scop, însă tot la intrarea în instituție. Primarul din Berchișești a adresat rugămintea ca operatorii economici din comună să ia măsuri în privința dezinfecțiilor frecvente ale suprafețelor expuse, dar și pentru dezinfectarea generală a spațiilor comerciale ori de câte ori va fi necesar, dar nu mai puțin de două ori pe zi, precum și luarea de măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în special la casele de marcat. „Nerespectarea acestor măsuri va fi sesizată instituțiilor de control de către Primăria comunei Berchişeşti”, a atras atenția Violeta Țăran. Ea a mai precizat că primăria a efectuat dezinfecții în sediul propriu, în toate unitățile școlare, în postul de poliție, la oficiul poștal, dar și în bisericile din comună.

„Rugăm toate persoanele care se întorc din străinătate, din țările care au un număr de peste 500 de cazuri confirmate cu infecție cu noul coronavirus, să anunțe de urgență autoritățile locale, la numărul de telefon 0752078090, la asistentul medical comunitar, pentru luarea în evidență. Este imperios necesar şi rugăm respectuos aceste persoane să respecte măsurile stabilite de autorități în ceea ce priveşte izolarea la domiciliu timp de 14 zile de la data intrării în țară, împreună cu membrii familiei cu care au luat contact. Nerespectarea condițiilor de autoizolare la domiciliu, respectiv părăsirea domiciliului de către persoanele sus menționate, se va comunica cu celeritate Direcției de Sănătate Publică Suceava, pentru a fi luate măsurile ce se impun. Aceste fapte se sancționează cu amenzi de până la 20.000 de lei şi întocmirea de dosar penal. Facem apel la solidaritatea şi înțelepciunea dumneavoastră în această perioadă dificilă, să fim uniți şi să dați curs măsurilor luate. Vă mulțumim pentru înțelegere şi responsabilitate”, le-a transmis Violeta Țăran locuitorilor din comună. Ea a adăugat că pentru sesizări privind persoanele care nu respectă măsura de autoizolare la domiciliu îi roagă pe cetățenii să sune la numărul său de telefon, 0742075352, sau al asistentului medical comunitar, 0752078090.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Berchişeşti limitează activitatea cu publicul şi igienizează toate instituțiile din comună.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Berchişeşti limitează activitatea cu publicul şi igienizează toate instituțiile din comună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei