Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2020 - Anul XXV, nr. 66 (7371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Doi medici din prima linie, infectați cu COVID -19. Numărul total al cazurilor din județul Suceava a ajuns la 9

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul medicilor infecționiști de la secția de profil a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava s-a redus cu doi pentru cel puțin 14 zile, după ce testele au arătat că s-au infectat cu noul coronavirus. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Mircea Macovei, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că cei doi mediciau avut contact cu pacienţi suspecţi de COVID-19. Dr. Macovei a precizat că medicii infectaţi au fost înlocuiţi cu personal existent și secţia a fost dezinfectată. „Cei doi doctori sunt trataţi conform protocoalelor în vigoare”, se mai arată în comunicat.

Medicii au fost testați după ce un pacient internat în data de 13 martie a.c. la secția Pneumologie, cu simptomatologie respiratorie, fără contacți pozitivi și fără istoric de călătorie în străinătate, a fost ulterior depistat pozitiv la COVID -19. Acestui pacient starea de sănătate i s-a agravat și el a fost transferat în data de 16 martie a.c. la Boli infecțioase. După ce a fost confirmat pozitiv, pacientul a fost transferat la Clinica de Boli infecțioase Iași și s-au recoltat probe de la toate persoanele suspecte de contaminare.

Ieri, potrivit unui comunicat de presă remis de directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, la izolare în secția Boli infecțioase se aflau opt persoane suspecte de infecție cu COVID-19, în așteptarea rezultatelor. Cu medicii confirmați ieri pozitiv, numărul persoanelor din județul Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns la nouă. De asemenea, 144 de persoane se află în carantină în locurile special amenajate, iar în autoizolare la domiciliu, fără simptome specifice, sunt 1.614 persoane. Dintre acestea, nu mai puțin de 1.326 de persoane au călătorit în zonele de risc și s-au întors în ultimele 14 zile în județul Suceava. Alte 288 de persoane sunt membri de familie ai acestora.

Silvia Boliacu a mai spus că numărul celor amendați cu 10.000 de lei deoarece nu au respectat autoizolarea a ajuns la opt. Cel mai recent caz este al unei persoane de pe raza comunei Șcheia.

Până ieri, numărul celor care au încheiat perioada de autoizolare era de 568 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi medici din prima linie, infectați cu COVID -19. Numărul total al cazurilor din județul Suceava a ajuns la 9.
 Vizualizări articol: 3726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doi medici din prima linie, infectați cu COVID -19. Numărul total al cazurilor din județul Suceava a ajuns la 93.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei