Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nepăsare

În plină pandemie, sucevenii au provocat opt incendii de vegetație în câteva ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În plină perioadă de aplicare a măsurilor care vin în sprijinul limitării numărului cazurilor de infestare cu noul coronavirus și în care cetățenii ar trebui să-și limiteze activitățile și deplasările, sucevenii provoacă în continuare incendii de vegetație, punând în pericol localități, gospodării, circulația pe drumurile rutiere și calitatea aerului. În cursul zilei de luni, 13 astfel de incendii de vegetație au pus pe jar echipele de intervenție ale pompierilor din întreg județul, limitând logistica de intervenție în cazul unor incendii din gospodăriile cetățenilor. La mai puțin de două săptămâni de la ultimul apel făcut de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava către cetățeni, pentru a nu mai arde vegetația uscată fără respectarea măsurilor de siguranță specifice și în condiții de vânt puternic, aceste incendii s-au înmulțit pe zi ce trece. Au fost puse astfel în pericol gospodăriile aflate la limitele de proprietate ale terenurilor incendiate, iar șoselele au fost inundate cu fum, existând pericolul de producere a unor accidente rutiere. De asemenea, calitatea aerului a fost viciată prin cantitatea mare de fum și de gaze toxice rezultate în urma arderilor. În același timp, trebuie amintit faptul că de-a lungul timpului numeroase persoane au căzut victime acestor incendii sau au suferit arsuri grave.

 

Opt incendii de vegetație, provocate într-o singură zi

Din cele 13 incendii la care au fost solicitați pompierii militari să intervină pe parcursul zilei de luni, opt au fost de vegetație uscată cu arderi care au afectat aproximativ 80 de hectare de teren, 20 de ari de plantații de molid, resturi de exploatare forestieră și altele. Cele mai mari suprafețe arse s-au înregistrat în satul Ruși din comuna Forăști, unde a ars vegetația uscată de pe o suprafață de 50 de hectare. Flăcările alimentate de vântul puternic au pus în pericol 12 locuințe în această zonă. În urma intervenției pompierilor și a voluntarilor, flăcările au fost putut fi lichidate, fiind salvate de la pârjol gospodăriile din apropiere.

A doua intervenție majoră a avut loc în comuna Ipotești, unde a ars vegetația uscată de pe aproximativ 10 hectare și unde au fost puse în pericol un depozit de cauciucuri, un depozit de biciclete și un hangar de avioane. Aceste misiuni au necesitat o concentrare mare de forțe și mijloace, atât din partea pompierilor militari, cât și a Serviciilor voluntare pentru situații de urgență, a lucrătorilor Direcției Silvice și a altor instituții, pentru a putea limita propagarea focului. Unele intervenții au avut loc în condiții extreme, pe terenuri accidentate și greu accesibile și cu resurse limitate de apă. Înmulțirea acestor incendieri poate afecta intervenția pompierilor militari la alte misiuni specifice, în cursul zilei de luni fiind nevoie de forțe și mijloace de la toate subunitățile pompierilor din județ pentru a asigura intervenția la incendii izbucnite în localitățile Preutești, Mănăstirea Humorului și Horodnic de Sus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În plină pandemie, sucevenii au provocat opt incendii de vegetație în câteva ore.
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În plină pandemie, sucevenii au provocat opt incendii de vegetație în câteva ore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei