Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

LicArt

Patru elevi din județ sunt în finala celui mai mare concurs de arte pentru liceeni, secțiunea Poezie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi suceveni sunt în finala Festivalului Naţional „LicArt”, cea mai mare competiţie de arte adresată tinerilor din clasele IX-XII din România, ajunsă la cea de-a XIX-a ediţie.

Astfel, din cele zece creații poetice calificate în ultima etapă a concursului, patru sunt semnate de liceeni din județul nostru.

Este vorba despre Denisa Paula Arcip cu poezia „Păstrarea distanțelor”, Sorina Rândaşu cu poezia „tenderness is a suitable word”, Vlad Berariu cu „băieții din spatele bisericii” și Iuliana Ursachi cu poezia „POZE”. Aceasta din urmă este elevă a Colegiului Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, iar primii trei enumerați învață la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Poeziile acestora pot fi citite pe pagina online a festivalului, la https://www.licart.ro/finaliste_poezie.php.

Juriul care a apreciat poeziile adolescenţilor români a fost alcătuit din: Andrei Dosa - poet, Paul Cernat – critic literar şi Răzvan Ţupa – poet.

Pentru cei mai buni finaliști, juriul va oferi trei premii în valoare de 1.500, 1.000, respectiv 500 de lei.

„Au fost înscrise peste 5.700 de creații, de 1.533 concurenți, iar Marile Jurii au desemnat finalistele ediției a 19-a a celui mai mare concurs de arte din România, LicArt”,  au menţionat organizatorii.

De altfel, finaliștii (de la cele două secțiuni – Fotografie și Poezie) vor fi invitaţi în tabăra de creaţie ”LicArt”, programată deocamdată pentru această primăvară, unde vor beneficia de ateliere de creație și activități cultural-educative.

Reamintim că în 2019, eleva Sorina Rîndașu, de la Colegiul „Petru Rareș” Suceava, și-a adjudecat Premiul al II-lea şi 1.200 de lei, cu poezia „Script”.
Organizatorii spun că prin participarea la „LicArt” liceenii au oportunitatea de a deveni cunoscuţi şi apreciaţi pentru talentul lor. Mai mult, aceştia interacţionează cu tineri din toată ţara şi au şansa de a participa la tabăra de creaţie. De asemenea, aceştia pot fi remarcaţi de una dintre personalităţile importante din domeniile fotografic şi literar care sprijină acest festival prin participarea în juriile care desemnează câştigătorii.

„<LicArt> rămâne printre prea puţinele spaţii de afirmare a valorii, în care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuţi şi înţeleşi”, au mai adăugat iniţiatorii festivalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru elevi din județ sunt în finala celui mai mare concurs de arte pentru liceeni, secțiunea Poezie.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Patru elevi din județ sunt în finala celui mai mare concurs de arte pentru liceeni, secțiunea Poezie4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei