Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri drastice

Toate barurile și restaurantele se închid pentru a preveni răspândirea coronavirusului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, un nou set de măsuri luate de autoritățile române după ce președintele României a decretat instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării. Una dintre cele mai importante decizii anunțate de Marcel Vela pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, adoptată prin ordonanță militară, este suspendarea activităților de servire şi consum al alimentelor și băuturilor alcoolice și nealcoolice organizate de restaurante, hoteluri, cafenele și alte localuri publice în spații interioare sau exterioare. Comercializarea băuturilor alcoolice și nealcoolice este permisă doar în spațiile care nu presupun rămânerea clienților în incintă, cum ar fi cele de tip drive in, room service sau livrare la domiciliul clientului. Măsura a intrat în vigoare de ieri seara.

Marcel Vela a mai anunțat că vor fi suspendate toate activitățile culturale, religioase şi de tratament balnear organizate în spaţii închise. Astfel, toate slujbele la biserici se vor ține în aer liber. Interzise sunt şi evenimentele la care participă peste 100 de persoane în spaţii deschise, iar organizatorii unor astfel de evenimente trebuie să asigure o distanţă de minimum un metru între participanţi.

Ministrul de Interne a subliniat că începând de miercuri, 18 martie 2020, vor fi suspendate toate zborurile între Spania şi România, pe o perioadă de 14 zile. În acelaşi timp se prelungeşte cu încă 14 zile măsura de suspendare a curselor aeriene din România dinspre şi spre Italia, care expira în data de 23 martie.

Marcel Vela a mai spus că nu vor fi închise oraşe din România şi nici nu vor fi raţionalizate alimentele. „Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe, să raţionalizăm alimente. Sunt fake news-uri. Toate aceste măsuri sunt luate pentru a realiza acea distanţare socială pe o perioadă de timp, pentru a ne asigura că în România nu se va ajunge la o răspândire intracomunitară extinsă. Planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne se va aplica gradual”, a declarat Marcel Vela. El a făcut un apel „către frații noștri din diaspora”, precizând că nu este bine pentru cei din România să se revină acum acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate barurile și restaurantele se închid pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toate barurile și restaurantele se închid pentru a preveni răspândirea coronavirusului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei