Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Dan Ioan Cușnir îi consideră eroi pe toţi cei care se luptă în prima linie cu noul coronavirus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava, Dan Ioan Cușnir, îi consideră eroi pe toți cei care se luptă în prima linie cu noul coronavirus. Dan Ioan Cuşnir a precizat că de mai multă vreme românilor li se spune că nu mai există valori, modele de urmat şi că nu mai sunt eroi. „Partea pozitivă a crizei de Coronavirus Covid-19 este că România și implicit şi Suceava și-au redescoperit modelele de urmat, valorile, eroii”, a spus Cușnir.

El a precizat că în aceste zile există oameni pe care înainte nu i-a văzut și nu i-a apreciat atât de mult pe cât, poate, ar fi trebuit să o facă fiecare român. Cușnir a făcut referire la pompieri, medici, furnizori de servicii indispensabile societății, paramedici, reporteri și ziariști, asistenți medicali, polițiști, studenți care fac cumpărături pentru cei în vârstă, jandarmi, cercetători și oameni de știință, oamenii care se ocupă de salubrizarea și dezinfectarea spațiilor și locurilor publice, militari, casieri în supermarketuri, poștași, farmaciști, șoferi pe mijloacele de transport în comun sau pe mijloacele de transport marfă, precum și mulți alții.

„Sunt oameni care astăzi sunt în prima linie a luptei cu această pandemie, fiecare fiind prezent la locul său de muncă, în loc să stea liniștiți acasă și să aibă grijă de cei dragi, așa cum o facem noi. Aceștia toți sunt oameni expuși mai mult decât noi unei potențiale infestări cu acest virus ciudat și atipic, oameni care depun eforturi uneori supraomenești, fiecare în zona sa de competență, oameni care nu se plâng și nu așteaptă de la noi nici o laudă”, a declarat Dan Ioan Cușnir, care a mai adăugat că „acești eroi, pentru că așa îi voi considera veșnic, nu așteaptă nimic de la noi, dar ne cer un singur lucru: în măsura în care putem, să stăm acasă. Să fie acesta un lucru prea greu pentru noi? Ni se cere prea mult? Se spune că erou nu este cel care face ceva ieșit din comun, cineva care are puteri supranaturale, ci erou este acela care face ceea ce trebuie făcut, atunci când trebuie făcut, anonim și în tăcere”.

Liderul PSD Suceava a subliniat faptul că având în vedere starea de urgență decretată în România, eroii țării îi roagă pe români să fie demni și solidari unii cu ceilalți, să urmeze întocmai sfaturile autorităților, să urmărească desfășurarea evenimentelor, să decidă ceea ce este de făcut urmărind numai surse autorizate, să se protejeze și să îi protejeze cât de bine pot pe cei dragi, dar și mai mult, în măsura în care se poate, să stea acasă. „Această pandemie va trece cu siguranță, mai devreme sau mai târziu, cum au trecut atâtea momente grele în istorie. Dar noi trebuie să rămânem tot oameni și să ieșim din aceste încercări mai întăriți, mai uniți și mai încrezători în viitor. Să rămânem oameni. Pentru că așa cum am spus mereu, în toată această poveste numită viață, e vorba doar despre oameni”, a încheiat Dan Ioan Cușnir. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cușnir îi consideră eroi pe toţi cei care se luptă în prima linie cu noul coronavirus.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Ioan Cușnir îi consideră eroi pe toţi cei care se luptă în prima linie cu noul coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei