Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2020 - Anul XXV, nr. 64 (7369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbolnăviri

Patru cazuri de coronavirus confirmate la Suceava. Alte șapte persoane așteaptă rezultatele analizelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul sucevenilor infectați cu coronavirus a ajuns la patru, asta după ce luni și marți au fost confirmate alte trei cazuri noi, arată cele mai recente date furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Pe lângă bărbatul de 35 de ani, din Cajvana, întors recent din Italia,  este vorba de încă două persoane, una tot din Cajvana, care ar fi intrat în contact cu bărbatul pozitiv și o a doua, din Bosanci, venită de puțin timp din Bruxelles, Belgia.  

Cele trei persoane confirmate recent ca fiind infectate cu noul coronavirus au fost transferate la Spitalul de Boli Infecțioase de la Iași.

De asemenea, alți șapte suceveni sunt internați în cadrul secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou Suceava” și așteaptă rezultatele analizelor în urma testării pentru depistarea infectării cu Covid-19.

Direcția de Sănătate Publică mai informează că 132 persoane sunt în carantină în spațiile special amenajate, iar alți 606 suceveni sunt monitorizați la domiciliu, fărăsimptomatologie specifică. Aceștia din urmă fie s-au întors din zonele de risc, fie sunt membri de familie (aparținători) cu cei întorși.

 

Cinci suceveni au fost amendați cu câte 10.000 de lei pentru că nu au respectat autoizolarea la domiciliu

De nepăsare și iresponsabilitate au dat dovadă cinci suceveni care au încălcat ordinele impuse de autorități, după apariția coronavirusului.

Mai exact, aceștia au fost amendați cu câte 10.000 de lei deoarece au încălcat măsura autoizolării la domiciliu pentru 14 zile, impusă după ce s-au întors din străinătate.

Sucevenii care au încălcat această măsură de siguranță luată pentru evitarea răspândirii noului coronavirus sunt din Coșna, Moldovița, Câmpulung Moldovenesc, iar doi sunt din Fălticeni.

La nivel național, au fost înregistrate 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

 

217 cazuri în țară

Potrivit datelor transmise marți după-amiază de Grupul de Comunicare Strategică (ora 18.00), la nivel național erau confirmate 217 persoane infectate cu virusul Covid – 19 (coronavirus).

Printre județele unde au fost înregistrate noi cazuri de îmbolnăvire se numără București, Brașov, Constanța, Prahova, Iași, Suceava, Neamț, Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Vrancea.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani. Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă. De asemenea, din cele 217  persoane confirmate pozitiv 19 au fost declarate vindecate. În țară, în carantină sunt 3.373 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul. Alte 18.965 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Grupul de Comunicare mai informează că sunt 4.150 de probe analizate al căror rezultat este negativ.

 

Recomandări și informații la 0800.800.358

Ministerul Sănătății reamintește cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru cazuri de coronavirus confirmate la Suceava. Alte șapte persoane așteaptă rezultatele analizelor.
 Vizualizări articol: 2369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Patru cazuri de coronavirus confirmate la Suceava. Alte șapte persoane așteaptă rezultatele analizelor4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei