Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2020 - Anul XXV, nr. 35 (7340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

O bătaie ca-n „Şapte păcate” s-a lăsat cu ani grei de puşcărie pentru agresori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătaie care s-a lăsat cu urmări care puteau fi fatale pentru un bărbat din Şcheia a adus şi primele condamnări. Tribunalul Suceava i-a găsit vinovaţi pe toţi cei patru agresori, doi dintre ei primind pedepse exemplare.

Aurel Munga a fost condamnat la 8 ani şi 559 de zile de închisoare, în timp ce Amarildu Cezar Rostaş a primit o pedeapsă de 6 ani şi 2 luni de închisoare. În plus, cei doi au interdicţia de a se apropia de partea vătămată la o distanţă mai mică de 100 m, pe o durată de 4 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executări pedepsei ori după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Munga şi Rostaş au fost judecaţi pentru tentativă la omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte două persoane. Iulian Denis Matei şi Arun Marcu Rostaş au primit câte 1 an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

 

Evenimentele au avut loc în aprilie 2017

Evenimentele care au dus la aceste condamnări au avut loc pe 2 aprilie 2017, în Şcheia. La acea dată, mai multe persoane, printre care şi Iulian Denis Matei, au mers la locuinţa unui bărbat din localitate pentru un eveniment în familie.

În după-amiaza acelei zile, un vecin care era în stare avansată de ebrietate s-a apropiat de curtea casei unde se desfăşura petrecerea şi i-a solicitat proprietarului să-l scoată din curte pe Iulian Denis Matei pentru a vorbi cu el în legătură cu un incident mai vechi ce s-a petrecut între cei doi. Împreună cu acesta au ieşit din curte şi fraţii acestui vecin.

Sărbătoritul a refuzat acest lucru, iar vecinul a acceptat pe moment ideea, dar a precizat că-l va aştepta pe „suspect” la plecare pentru a-i da o lecţie.

În faţa acestei ameninţări, familia unde avea loc petrecerea a sunat la 112 şi a solicitat intervenţia poliţiştilor. Doi oameni ai legii au venit la faţa locului şi au constatat că nu există nici un pericol de conflict, motiv pentru care au părăsit zona.

Liniştea a ţinut însă foarte puţin, mai exact până la sosirea lui Aurel Munga. Acesta a fost pus la curent cu ameninţările vecinilor şi i s-a solicitat ajutorul. Între timp, la faţa locului a ajuns şi Amarildu Cezar Rostaş. De comun acord, s-a hotărât să le fie dată o lecţie celor care l-au ameninţat pe Iulian Denis Matei.

 

Bătăi cu bâte şi topoare

Trupa de şoc a plecat să împartă propria dreptate. Amarildu Cezar Rostaş, înarmat cu un topor, Aurel Muga, Iulian Denis Matei şi Arun Marcu Rostaş, înarmaţi cu bâte, au mers spre curtea vecină, unde se aflau mai multe femei şi copii din familie, în timp ce persoana vizată de atacatori plecase să se culce în locuinţa sa, aflată în apropiere.

Văzând că persoanele care vor să intre în curtea casei sunt înarmate, cei din curte au început să arunce în acestea cu pietre şi alte obiecte şi totodată au început să strige.

Pietrele aruncate asupra lor, precum şi scandalul provocat de respectivele persoane i-au determinat pe cei patru agresori să se îndepărteze de această casă şi au mers spre locuinţa bărbatului care îl ameninţase pe Matei şi care fusese trezit de strigăte şi ţipete şi ieşise din locuinţă.

Când s-a îndreptat spre poarta de la drum, Amarildu Cezar Rostaş şi Aurel Munga au ajuns chiar în dreptul casei sale şi l-au lovit cu putere în cap.

Amarildu Cezar Rostaş a aplicat prima lovitură cu toporul şi l-a dezechilibrat, după care şi Munga i-a aplicat o lovitură puternică cu bâta tot în zona capului.

Fratele bărbatului agresat a ieşit din curtea casei mamei sale şi a observat agresiunea comisă asupra fratelui său, motiv pentru care s-a deplasat spre locul incidentului. Imediat Arun Marcu Rostaş şi Iulian Denis Matei s-au apropiat de el şi l-au lovit amândoi cu bâtele pe care le aveau asupra lor.

Văzând că două persoane din familia lor sunt lovite cu corpuri contondente dure, ceilalţi membri ai familiei, bărbaţi, femei şi copii, au început să arunce cu pietre în cei patru agresori, fapt care i-a determinat pe aceştia să se refugieze în curtea familiei vecine.

Persoanele agresate în urma acestui incident au fost transportate în cursul serii respective la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare, primul necesitând 70-80 de zile de îngrijiri medicale, iar al doilea 6-7 zile.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătaie ca-n „Şapte păcate” s-a lăsat cu ani grei de puşcărie pentru agresori.
 Vizualizări articol: 3329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O bătaie ca-n „Şapte păcate” s-a lăsat cu ani grei de puşcărie pentru agresori5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei