Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2020 - Anul XXV, nr. 35 (7340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzie

Un funcţionar din Fundu Moldovei a încasat ilegal peste 400.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un funcţionar care este angajat al Primăriei Fundu Moldovei a încasat ilegal o sumă uriaşă. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Viorel Boicu s-a aflat în incompatibilitate începând cu data de 1 ianuarie 2011. Mai exact, de la data menţionată a exercitat simultan calitatea de funcţionar public în cadrul Compartimentului urbanism şi administrativ şi pe cea de persoană fizică autorizată în domeniul cadastrului, al geodeziei şi al cartografiei, respectiv calitatea de expert tehnic judiciar în sectorul privat, specializarea „topografie cadastru geodezie”, calităţi care au legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deţinute. Din activităţile desfăşurate în sectorul privat, Viorel Boicu a obţinut nu mai puţin de 412.946 de lei.

Potrivit ANI, bărbatul a cumulat cele două funcţii prin încălcarea legislaţiei care spune următoarele: „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Dacă acuzaţiile de incompatibilitate vor fi menţinute şi în instanţă, Viorel Boicu va trebui, cel mai probabil, să returneze banii. În plus, va avea şi o serie de interdicţii.

„Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, au mai menţionat inspectorii ANI.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un funcţionar din Fundu Moldovei a încasat ilegal peste 400.000 de lei.
 Vizualizări articol: 3332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un funcţionar din Fundu Moldovei a încasat ilegal peste 400.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei