Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2020 - Anul XXV, nr. 35 (7340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Elevi și profesori din Rădăuți, în Sicilia, în cadrul unui proiect Erasmus+

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase elevi și trei cadre didactice de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuți s-au întors recent din Sicilia, unde au participat, alături de alți elevi și profesori din Italia, Polonia, Turcia și Lituania, la a doua mobilitate din proiectul Erasmus + „De la sacru la viața cotidiană”, acțiune organizată la Liceo Classico Linguistico e Coreutico „Ruggero Settimo" din localitatea Caltanissetta. Scopul proiectului este acela de a-i determina pe elevi să conștientizeze rădăcinile comune ale Europei și să popularizeze figurile sacre ale fiecărei țări participante. Elevii implicați în proiect au oportunitatea de a-și perfecționa competențele lingvistice și sociale, întrucât lucrează în grupe eterogene și sunt puși în situația de a utiliza limba germană ca instrument principal de comunicare. În cadrul acestei mobilități, elevii și profesorii au participat la o serie de activități, cum au fost vizitarea mai multor zone de interes din localitate, dar și activități cultural-artistice și educative, de recreere și socializare, menite să conducă la stabilirea de relații interpersonale armonioase și de durată.


Mobilitatea constituie o experiență educativă plurilingvistică și multiculturală

În același timp au fost vizitate obiective istorice și religioase relevante pentru tematica proiectului, Catedrala San Michele din Caltanissetta, Sanctuarul și Grota Sfintei Rosalia - protectoarea orașului Palermo, Domul din Catania, unde se află moaștele Sfintei Agata - protectoarea Cataniei. Elevii au fost antrenați în workshop-uri interactive, ca treasure hunt, participarea la orele de curs din liceu, concurs de fotografii, unde au colaborat cu colegii din țările partenere. Această mobilitate constituie o experiență educativă plurilingvistică și multiculturală care contribuie la dezvoltarea tinerilor implicați în proiect. Prieteniile legate între adolescenții care provin din cele cinci țări partenere constituie un motiv în plus pentru implicarea cât mai multor elevi în astfel de proiecte europene. Grupul rădăuțean a fost format din elevii Costin Albu, Loriana Bujdei, Eduard Florean, Lucian Juravle, Ana Maria Macovei și Alexandru Popescu, copii care au fost însoțiți de profesorii Daniela Nanu-coordonatoarea proiectului, Camelia Șerban și Radu Munteanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi și profesori din Rădăuți, în Sicilia, în cadrul unui proiect Erasmus+.
 Vizualizări articol: 2019 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi și profesori din Rădăuți, în Sicilia, în cadrul unui proiect Erasmus+5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei