Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 feb 2020 - Anul XXV, nr. 35 (7340)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

Științe gastronomice, Robotică, Tehnică dentară, Echipamente medicale, printre programele pe care USV vrea să le înființeze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vrea să dezvolte noi programe de studii care să ofere absolvenților șanse mai mari de angajare pe piața muncii.

Astfel, USV vrea ca în viitor să introducă în oferta de studii programe de licență în domeniul ingineriei electrice, ingineriei alimentare, telecomunicațiilor, sociologiei, medicinei.

La Facultatea de Inginerie Alimentară ar urma să funcționeze programul „Științe gastronomice”, având o durată de patru ani.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a menționat că înființarea acestui program este un act de pionierat pentru instituție, având în vedere că acesta nu există în nici o altă universitate din România.

„Programul funcționează în universități mari din Europa, din Valencia, din Barcelona, de exemplu, cei de acolo se pregătesc de prima promoție. Este un program care vine cu multe provocări, iar în viitor urmează să parcurgem toți pașii până la obținerea autorizației de funcționare”, a menționat Valentin Popa.

De cealaltă parte, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor își va îmbogăți oferta cu patru noi specializări - „Rețele și software de comunicații”, „Echipamente și sisteme medicale”, „Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule”, „Energetică și tehnologii informatice” - toate având o durată de patru ani.

„Intrăm în era tehnologiei 5G și trebuie să pregătim specialiști în acest domeniu, specialiști de foarte înalt nivel în radiocomunicații”, a mai menționat rectorul referindu-se la programul „Rețele și software de comunicații”. Cât privește „Autovehicule rutiere”, acesta mai există doar în cadrul Academiei de Tehnică Militară din București.

Facultatea de Inginerie Mecanică vrea să lanseze programele „Autovehicule rutiere” și „Robotică”, specializări cu o durată de patru ani.

De asemenea, Facultatea de Istorie și Geografie pregătește înființarea programului „Resurse umane”, cu o durată de trei ani.

 

Programe pentru viitoarea Facultate de Medicină

Valentin Popa a mai arătat că înființarea unei Facultăți de Medicină la Universitatea din Suceava este un deziderat pentru care se lucrează, funcționarea acesteia fiind condiționată de existența unei resurse umane consolidate, medici cadre didactice titulare și programe care să funcționeze în cadrul facultății.

La USV, funcționează programele Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Nutriție și dietică (ambele de trei ani) și Asistență medicală generală, cu o durată de patru ani.

Totodată, USV se pregătește pentru autorizarea programului de Tehnică dentară, de trei ani, și un program de master de specialitate.

”Și programul <Echipamente și sisteme medicale>, de la Facultatea de Inginerie Electrică, va pregăti specialiști în domeniul medical. Un program similar funcționează doar la Universitatea Politehnică din București și suntem convinși că va fi unul de succes pentru că și necesarul de specialiști e foarte mare. De asemenea, și la programul <Robotică> se vor pregăti specialiști în ceea ce privește roboții chirurgicali", a mai specificat Valentin Popa.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Științe gastronomice, Robotică, Tehnică dentară, Echipamente medicale, printre programele pe care USV vrea să le înființeze.
 Vizualizări articol: 2480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 10 voturi
Științe gastronomice, Robotică, Tehnică dentară, Echipamente medicale, printre programele pe care USV vrea să le înființeze4.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei