Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 feb 2020 - Anul XXV, nr. 30 (7335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Alexandru Rădulescu: "PSD îşi asumă din nou, cu responsabilitate, sarcina guvernării"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a declarat joi că social-democrații îşi asumă din nou, cu responsabilitate, sarcina guvernării României, pentru aceasta înaintând preşedintelui României Klaus Iohannis o propunere decentă de prim-ministru. Alexandru Rădulescu a amintit că moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost adoptată şi a determinat căderea Guvernului PNL condus de Ludovic Orban. Rădulescu a precizat că Executivul PNL a urmat unui Guvern PSD care a determinat pentru România una dintre cele mai mari creşteri economice din UE şi care a reuşit să crească nivelul de trai al românilor, dar care a fost înlăturat tot în urma unei moțiuni de cenzură. El a spus că guvernul liberal a reuşit, în trei luni, să demonstreze că slujeşte doar intereselor străine românilor. „Guvernul liberal a anulat măsurile referitoare la plafonarea prețului energiei şi la impozitarea corectă a companiilor străine, favorizându-le în mod evident pe acestea, a stopat măsurile de creştere a salariilor, pensiilor şi alocațiilor, a îndatorat România, generațiile viitoare, împrumutându-se în trei luni cu peste 40 miliarde de lei, care nu se regăsesc în nimic, la dobânzi foarte mari, tot în favoarea băncilor străine, deşi unele țări precum Polonia s-au împrumutat cu dobândă 0 sau chiar negativă. Ba mai mult, acest guvern a călcat în picioare principiile democratice pe care le clamau, păcălindu-i pe români, acele principii care arată că un guvern nu se poate substitui Parlamentului prin intermediul ordonanțelor de urgență”, a spus deputatul PSD de Suceava. El a arătat că moțiunea de cenzură depusă de PSD, care a determinat căderea acestui guvern liberal, este un demers nu numai democratic, dar s-a dovedit a fi absolut necesar pentru stoparea acțiunilor antiromâneşti ale acestui guvern. Alexandru Rădulescu a arătat şi că ultima încercare de adoptare pe ascuns şi ilegitim a 25 de ordonanțe de urgență, unele total nedemocratice şi împotriva intereselor românilor, precum cele care modificau legile electorale cu doar câteva luni înainte de alegeri, cele care favorizau unitățile medicale private sau cele care încercau să anuleze datoriile unor bănci străine către statul român, au convins şi parlamentari din alte partide să se alăture demersului social-democraților şi, astfel, moțiunea de cenzură a trecut cu o majoritate mare şi nu cu două sau trei voturi ale unor parlamentari vânduți.

Rădulescu a precizat că acum PSD îşi asumă din nou, cu responsabilitate, în fața românilor, sarcina guvernării şi a înaintat preşedintelui României o propunere decentă de prim-ministru. El a arătat că această propunere trebuie acceptată dacă preşedintele consideră ca prioritare stabilitatea politică şi dezvoltarea economică a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Rădulescu: "PSD îşi asumă din nou, cu responsabilitate, sarcina guvernării".
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Alexandru Rădulescu: "PSD îşi asumă din nou, cu responsabilitate, sarcina guvernării"1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei