Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 feb 2020 - Anul XXV, nr. 30 (7335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Susţinere

Flutur: Guvernul PNL a pregătit legislaţia prin care 80% din redevenţe vor intra direct în bugetele localităţilor şi judeţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, joi, la întâlnirea Colegiului Director al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR) care are loc zilele acestea în oraşul Gura Humorului pentru a dezbate principalele probleme cu care se confruntă autorităţile administraţiei publice locale din unităţile administrativ-teritoriale cu statut de oraş. La întâlnirea AOR de la Gura Humorului sunt prezenţi 60 de primari din ţară şi 20 de primari din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării.

În deschiderea şedinţei, Gheorghe Flutur a transmis participanţilor un salut de bun venit în Bucovina, el referindu-se apoi la mai multe probleme cu care se confruntă oraşele din România, precizând că este foarte bine familiarizat cu problemele acestora, Suceava fiind judeţul cu cele mai multe oraşe. Gheorghe Flutur a făcut referire, în primul rând, la bugetele localităţilor. El a apreciat iniţiativa Guvernului PNL care a pregătit punerea în aplicare a legislaţiei privind redevenţele, prin care 80% din valoarea redevenţelor încasate pentru exploatările de suprafaţă va intra direct în bugetele localităţilor şi judeţelor. „Mai exact, 40% din valoarea redevenţelor încasate se va duce direct la bugetul primăriilor, 40% va intra în bugetele consiliilor judeţene şi doar 20% va ajunge la bugetul de stat. Este pentru prima dată, după 30 de ani, când redevenţa nu mai merge în totalitate la bugetul de stat, cea mare parte rămânând la nivel local. Pentru judeţul Suceava acest lucru este foarte bun având în vedere că deţine resurse importante. Actuala legislaţie ne va permite să avem o mai bună previziune la întocmirea bugetelor locale. De asemenea, ne va crea o independenţă economică, dar şi una politică. Şi aici mă gândesc la situaţia creată de PSD prin ordonanţa de urgenţă nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali”, a spus preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur: Tot Guvernul liberal a deschis o perspectivă îmbucurătoare pentru absorbţia de fonduri europene

Gheorghe Flutur a vorbit şi despre absorbţia fondurilor europene, precum şi despre Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027. Flutur a subliniat că şi aici există o perspectivă îmbucurătoare deschisă de Guvernul liberal, care a prevăzut alocarea a jumătate de miliard de euro pentru ca, într-o primă fază, peste 200.000 de locuinţe să beneficieze de gaz metan. „Este o investiţie pe bani europeni care va creşte gradul de confort al populaţiei şi care, în acelaşi timp, va determina scăderea presiunii pe lemnul de foc”, a arătat Flutur.

El a adus în discuţie şi relaţia dintre unităţile administrativ-teritoriale şi companiile naţionale, cum ar fi cele care asigură energia electrică, gazele naturale, dar şi cu cele care administrează exploatarea resurselor naturale. „Aceste companii ar trebui să fie parteneri în dezvoltarea localităţilor, nu frâne, aşa cum se mai întâmplă astăzi, din păcate”, a declarat Gheorghe Flutur, care a propus conducerii AOR să invite la aceste întâlniri şi reprezentanţii acestor companii.

La final, preşedintele CJ Suceava a ridicat problema terenurilor sau construcţiilor deţinute de companiile de stat şi care sunt lăsate în paragină, cum ar fi clădiri ale unor unităţi militare, triaje de cale ferată sau sedii ale unor instituţii publice. Flutur consideră că pentru acestea trebuie găsite soluţii pentru ca obiectivele respective să nu mai fie abandonate. Gheorghe Flutur a precizat că a dorit să vorbească despre toate aceste probleme deoarece unele dintre ele ajung chiar să blocheze dezvoltarea locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul PNL a pregătit legislaţia prin care 80% din redevenţe vor intra direct în bugetele localităţilor şi judeţelor.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Guvernul PNL a pregătit legislaţia prin care 80% din redevenţe vor intra direct în bugetele localităţilor şi judeţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei