Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri drastice

Şoferi reţinuţi în spatele gratiilor, după comiterea unor infracţiuni rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei conducători auto au fost reţinuţi de poliţişti în cursul zilei de marţi, după ce au comis infracţiuni rutiere în primele zile ale lunii februarie.

În primul caz, petrecut în cursul serii de sâmbătă, un bărbat aflat la volan în stare de ebrietate a fost rănit după ce a pierdut controlul volanului şi s-a oprit cu maşina într-un şanţ. Impactul s-a produs în jurul orei 20.00, în timp ce bărbatul de 42 de ani, din municipiul Rădăuţi, conducea autoturismul Toyota pe drumul naţional 2, în apropierea localităţii Buneşti. Într-o curbă spre dreapta şoferul a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens, după care a intrat cu maşina în şanţul din stânga drumului. Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-a stabilit diagnosticul ”contuzie uşoară prin accident rutier şi halenă etanolică”. El a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei reale.

În urma continuării cercetărilor, poliţiştii au întocmit pe numele şoferului un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar în urma probelor administrate în dosar, în cursul zilei de marţi a fost luată măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore, bărbatul fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 

Reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea a trei infracţiuni în urmă cu trei zile

În cursul aceleiaşi zile de marţi, un tânăr de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ, după ce în urmă cu trei zile a acroşat un bătrân de 75 de ani, aflat pe un moped pe un drum comunal din Horodniceni. În cursul acelei seri, tânărul de 22 de ani, fără permis de conducere, a efectuat cu autoturismul o manevră cu spatele şi l-a acroşat pe bătrân, după care cel de la volan a părăsit locul accidentului şi a fost identificat ceva mai târziu, la domiciliul său din localitate. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere, testarea făcută cu aparatul alcooltest arătând un rezultat negativ.

Poliţiştii consideră că vinovat de producerea accidentului se face conducătorul autoturismului, care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi. În urma continuării cercetărilor, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „vătămare din culpă”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, iar luând în considerare probele administrate, a fost dispusă reţinerea acestuia pentru 24 de ore, bărbatul de 22 de ani fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

 

S-a urcat băut şi fără permis la volan şi a produs un grav accident rutier

O manevră periculoasă de întoarcere pe un drum naţional a dus la producerea unei coliziuni între două vehicule, în urma căreia un bărbat a fost rănit. S-a constatat atunci că şoferul care a produs evenimentul rutier nu avea permis de conducere şi avea alcoolemie.

Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii de duminică, în timp ce un tânăr de 21 de ani, din comuna Forăşti, se afla la volanul unui autoturism BMW, cu care circula pe DN 2, prin localitatea Oniceni. La un moment dat acesta a efectuat o manevră de întoarcere fără să se asigure, intrând în coliziune cu o autoutilitară marca VW, condusă de un bărbat de 34 de ani, din localitate, care circula dinspre Vadu Moldovei spre Drăguşeni. În urma coliziunii, un pasager din autoturismul BMW a fost rănit, fiind transportat de către echipajul unei ambulanţe SMURD la Spitalul Judeţean Suceava. Şoferul autoturismului BMW a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate apoi şi probe de sânge la spital.

Cercetările au continuat în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunilor de ”vătămare corporală din culpă”,”conducerea unui autovehicul fără permis de conducere” şi ”conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, iar în cursul zilei de marţi, odată cu primirea rezultatelor reale ale alcoolemiei, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, el fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava. În urma audierii de către procurori, aceştia au decis cercetarea în continuare a celor trei şoferi sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi reţinuţi în spatele gratiilor, după comiterea unor infracţiuni rutiere.
 Vizualizări articol: 1175 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şoferi reţinuţi în spatele gratiilor, după comiterea unor infracţiuni rutiere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei