Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Idioţii nu pricep ce-i driblingul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rubrica asta fiind una strict subiectivă, în care autorii vă prezintă punctele lor personale de vedere asupra unor evenimente şi personaje din lumea sportului, cred că aceia dintre dv care o citesc o fac doar fiindcă eu şi colegul Gabi Manţă exprimăm cel mai adesea nişte opinii care coincid cu ale multora dintre cititorii noştri. Dincolo de orice altceva, am impresia că eu sunt mai pătimaş decât Gabi în a-mi apăra marile iubiri din sport care se numesc Real Madrid, Ronaldo, Ibrahimovici, Ronnie O'Sullivan, Federer, Lewis Hamilton etc. Aceştia, şi încă mulţi alţii la care ţin, au în comun cel mai important lucru pentru noi, spectatorii: fac spectacol. Este, cred eu cu toată convingerea, singurul lucru care contează. Marii artişti, indiferent de domeniul în care activează, lasă în urmă doar amintiri plăcute. De aceea, din memoria mea pleacă destule mari performanţe obţinute scrâşnit, muncit, cu multă transpiraţie, dar se află la loc de cinste (şi probabil pe veci) un dribling de-al lui Dobrin dintr-un meci cu Valencia, golul lui Ibra contra englezilor înscris din foarfeca aia pe spate (de la câţiva kilometri!), golul lui Zizou din finala Champions' League şi altele asemenea. Ţin minte din copilărie, din anii '50, fabuloasele driblinguri ale lui Ozon, singurul comparabil cu Dobrin din lumea întreagă, dar şi pe cele ale lui David Kipiani, fenomenalul gruzin, de care nu mă mai săturam în anii '80 privind la posturile TV ruseşti. În ziua de azi, când în primul rând viteza de joc nu prea mai permite driblingurile de mare virtuozitate, dar nici tehnica parcă tot mai puţin cizelată a jucătorilor de pretutindeni, când dai peste vreun dribleur rafinat, cred că ar trebui omagiat fiecare din driblingurile sale, filmat, reluat de mii de ori şi predat copiilor la şcolile de fotbal de pretutindeni. Şi, desigur, premiat de oficiali şi de patronii respectivului. Un asemenea dribling a reuşit Neymar duminică, în campionatul Franţei. În loc de toate astea, a fost "premiat" cu... un cartonaş galben!!! Idiotul cu fluier care a făcut porcăria era probabil un imbecil care n-a atins în viaţa lui o minge cu propria-i copită, nepricepând ce greu faci ceea ce a făcut Neymar. Iar cartonul i l-o fi dat pentru prevederea aia tot idioată din Regulament (credeam că a fost abrogată) referitoare la "ironizarea / ridiculizarea adversarului"! Revolta lui Neymar care urla la oficiali că el a luat galben fiindcă... a jucat fotbal e pe deplin justificată. Singura măsură corectă ar fi să i se ia idiotului fluierul definitiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Idioţii nu pricep ce-i driblingul.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Idioţii nu pricep ce-i driblingul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei