Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Măsuri pentru asigurarea cazării și hranei pentru persoanele surprinse în trafic sau afectate de ninsoare și viscol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea aprobării unor măsuri necesare în contextul avertizării meteorologice cod portocaliu, valabilă în județul Suceava, în perioada 5 februarie, ora 14:00 – 6 februarie, ora 08:00. Potrivit unui comunicat de presă remis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Diana Gășpărel, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava, la sediul ISU, și s-a instituit permanența la sediul tuturor primăriilor din județ.

Pe toată perioada valabilității avertizării meteorologice, administrațiile locale și serviciile voluntare pentru situații de urgență trebuie să asigure monitorizarea stării drumurilor, să identifice persoanele fără adăpost în vederea relocării acestora în spații care să le asigure un confort termic pe perioada temperaturilor scăzute. De asemenea, trebuie să actualizeze lista cu persoanele în vârstă sau cu dizabilități, care locuiesc singure, precum și cele cu afecțiuni medicale grave și să informeze prompt despre situațiile în care oamenii sunt afectați de viscol și căderile abundente de zăpadă, în vederea acordării de sprijin.

Autoritățile locale au ca sarcină și măsurile pentru asigurarea spațiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

Secțiile de Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri și comitetele locale pentru situații de urgență au în responsabilitate intervențiile „pentru menținerea în stare de conformitate a căilor de acces rutier, potrivit sectoarelor de competență”.

Toate instituțiile și autoritățile locale responsabile trebuie să transmită imediat, către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, factorii de risc identificați și situațiile de urgență produse. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri pentru asigurarea cazării și hranei pentru persoanele surprinse în trafic sau afectate de ninsoare și viscol.
 Vizualizări articol: 1245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Măsuri pentru asigurarea cazării și hranei pentru persoanele surprinse în trafic sau afectate de ninsoare și viscol5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei