Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Meritoriu

O liceană din judeţ s-a impus la Campionatul Eurasiatic de Dezbateri, de la Istanbul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finala Campionatului Eurasiatic de Dezbateri Academice, competiţie găzduită de Istanbul, în luna ianuarie, a aparţinut României.

Lotul naţional de dezbateri al României a reuşit performanţa ca în finala competiţiei să prezinte două echipe: echipa roşie şi echipa albastră, cea din urmă fiind câştigătoarea concursului.  

Suceveanca Diana Diaconescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Suceava, a făcut parte din echipa roşie, reuşind calificarea în finala competiţiei, eliminând pe parcurs 33 de echipe puternice din nouă ţări. Adolescenta face dezbateri de patru ani, activând inclusiv în cadrul Clubului de Dezbateri al colegiului, ”CNPR Debate Club”.

„Lotul naţional al României la dezbateri academice a participat în perioada 19-24 ianuarie 2020 la Turneul Eurasian Schools Debating Championship 2020, de la Istanbul, competiţie pe care a şi câştigat-o, de o manieră categorică, premieră în istoria de 10 ani a acestui turneu, unul dintre cele mai prestigioase turnee de dezbateri pentru elevi din Europa”, a transmis Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR).

Potrivit asociaţiei, la competiţiile de dezbateri academice este evaluată şi performanţa individuală (Top 10 Speakers), iar în cadrul Eurasian Schools Debating Championship 2020, Diana Diaconescu a prins şi clasamentul individual al debaterilor, clasându-se pe poziţia a opta.

 

„Antrenament” pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice

La competiţie au mai participat 33 de echipe din nouă ţări: Armenia, Kazakhstan, Turcia, Danemarca, Grecia, Cehia, Marea Britanie, Croaţia, Uganda.

Întrecerea de la Istanbul a reprezentat o etapă de pregătire pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, competiţie la care tinerii ne vor reprezenta ţara în vara acestui an, în Mexic.

„Prin prezenţa la competiţiile de dezbateri academice şi prin evoluţia remarcabilă, România şi-a câştigat o poziţie respectată în circuitul internaţional al dezbaterilor. Participarea lotului naţional al României la competiţii, fie că sunt din circuitul naţional sau internaţional, face parte din <antrenamentul> pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice, ce va avea loc în acest an în Mexic, în perioada 19-29 iulie”, mai informează ARDOR.

Încă din 2004, în fiecare an, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică selectează şi antrenează pentru România o echipă formată din tineri debateri, care sunt sprijiniţi de arbitri şi antrenori pentru a participa la World Schools Debate Championship, cea mai prestigioasă competiţie la nivel mondial în acest domeniu. În fiecare an, liceeni din cluburile de dezbateri ARDOR din întreaga ţară parcurg o serie de etape pentru a ajunge să reprezinte România şi să lupte, ca delegaţie, pentru titlul de campioană mondială în dezbateri. Cei mai buni vorbitori ai lumii din învăţământul liceal se adună într-o confruntare a ideilor pentru ca la final, echipa care a reuşit să convingă juriul de arbitri să câştige titlul de campioană mondială.

În 2020, în componenţa Lotului Naţional de Dezbateri al României se regăsesc şase elevi din Bucureşti, Timişoara, Ploieşti şi Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O liceană din judeţ s-a impus la Campionatul Eurasiatic de Dezbateri, de la Istanbul.
 Vizualizări articol: 2328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
O liceană din judeţ s-a impus la Campionatul Eurasiatic de Dezbateri, de la Istanbul3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei