Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a fost demis prin moţiune de cenzură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a fost demis, miercuri, în urma moţiunii de cenzură iniţiată de PSD și UDMR. Moţiunea de cenzură a întrunit 261 de voturi "pentru" și 139 de voturi împotrivă. Pentru demiterea Guvernului erau necesare 233 de voturi ale deputaţilor și senatorilor. Odată cu demiterea Guvernului, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu va părăsi funcţia de ministru al Culturii. De asemenea, unul dintre primele efecte ale adoptării moţiunii de cenzură este acela că primarii vor fi aleși în urma unui singur tur de scrutin. După votul din plenul Parlamentului, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va avea o discuţie cu președintele Pro România, Victor Ponta, pentru a formula împreună o propunere de premier. „În acest moment este o criză provocată de domnul Orban și PNL. Nu noi am creat această criză. În mod categoric vom avea o propunere de premier. Voi discuta și cu Victor Ponta pentru a avea o propunere comună la Cotroceni și nu avem o problemă în a crea o majoritate”, a spus Marcel Ciolacu după votul de ieri din Parlament. La rândul său, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că toţi parlamentarii social-democraţi suceveni au votat pentru moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul PNL. „Nu ne e frică nici de anticipate și vrem primari într-un singur tur. Iar după afirmaţiile făcute în Parlament, războiul e total cu PNL. Cu siguranţă vom merge cu o propunere de premier, care să ţină cont inclusiv de exigenţa președintelui României”, a spus Ioan Stan.

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după votarea moţiunii de cenzură că Guvernul pe care l-a condus a fost judecat de o alianţă parlamentară toxică, „care și-a pierdut de mult susţinerea populaţiei României”. „Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în trei luni. Suntem mândri de faptul că într-o perioadă extrem de scurtă am reușit să reparăm o mare parte din stricăciunile provocate de Guvernările PSD. Noi am căzut pentru că am avut curajul să ne asumăm răspunderea pe un proiect de lege care să adâncească democraţia și care să permită cetăţenilor din fiecare localitate din România să-și aleagă un primar legitim, responsabil care să aibă un plan de dezvoltare, care să crească calitatea serviciilor în comunităţile locale”, a declarat Ludovic Orban, care a adăugat că în curând românii vor fi chemaţi să decidă soarta României.

După demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură, președintele României, Klaus Iohannis, va convoca partidele politice la consultări pentru numirea unui nou premier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a fost demis prin moţiune de cenzură.
 Vizualizări articol: 1386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a fost demis prin moţiune de cenzură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei