Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 feb 2020 - Anul XXV, nr. 29 (7334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Maricela Cobuz face apel la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională cu privire la modificarea Legii privind reforma în sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a anunţat că atât ea, cât şi ceilalţi parlamentari social-democraţi fac apel la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională cu privire la modificarea Legii privind reforma în sănătate. Maricela Cobuz a făcut acest anunţ după ce Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care a fost modificat acest act normativ.

„Un Guvern, indiferent de culoarea sa politică, trebuie să protejeze viaţa cetăţenilor, iar obiectivele sale de guvernare să contribuie la îmbunătăţirea stării sociale şi la dezvoltarea statului. Până în momentul de faţă, guvernul de austeritate condus de către PNL nu a făcut decât să crească profitul în mediul privat, să ofere acces spitalelor private la programele naţionale de sănătate, să modifice legi fără avizul Consiliului Legislativ şi al Consiliului Economic şi Social. A guverna pentru România nu înseamnă să adopţi într-o singură şedinţă de Guvern un număr de 25 de ordonanţe de urgenţă de modificare a unor legi care deja se află în procedură parlamentară. Guvernul trebuie să asigure legitimitatea, integritatea şi grija sinceră faţă de vieţile românilor. Acestea sunt priorităţi reale, comune pe care avem datoria să le respectăm indiferent de apartenenţa politică”, a spus deputatul PSD.

Maricela Cobuz a arătat că Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională a României asupra celor 25 de Ordonanţe de Urgenţă adoptate de către Guvernul Orban zilele trecute, care încalcă deciziile anterioare ale Curţii Constituţionale. „Împreună cu colegii parlamentari de la PSD, facem apel către Avocatul Poporului de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost modificată Legea 95/2006 – privind reforma în sănătate”, a precizat Cobuz.

Ea a adăugat că Ordonanţa de Urgenţă pe sănătate adoptată de către Guvernul PNL asigură accesul furnizorilor privaţi la serviciile medicale decontate de la bugetul de stat. Maricela Cobuz consideră că această privatizare a programelor de sănătate publică ar însemna mai puţini pacienţi care ar beneficia de serviciile medicale deoarece spitalele private solicită întotdeauna plata serviciilor precum masa, condiţii hoteliere şi altele. Cobuz a mai spus că mai mulţi pacienţi ar urma să se trateze contra cost în spitalele private, deşi foarte mulţi români nu şi-ar permite niciodată plata unor servicii de sănătate private. „Acest lucru reprezintă un furt de la bugetul de stat şi nu duce decât la inechitate şi nu va asigura un acces egal la serviciile de sănătate pentru pacienţii din România”, a mai afirmat deputatul social-democrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz face apel la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională cu privire la modificarea Legii privind reforma în sănătate.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Maricela Cobuz face apel la Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională cu privire la modificarea Legii privind reforma în sănătate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei