Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2020 - Anul XXV, nr. 20 (7325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Multă violenţă

Trei ordine de protecţie pentru agresiuni între soţi emise de poliţişti doar într-o zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni au emis, doar într-o zi, trei ordine de protecţie provizorii pentru agresiuni în familie sesizate pe raza judeţului.

Printre cei care au solicitat ajutor în cursul zilei de sâmbătă, 25 ianuarie, se numără şi un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Rădăuţi. Sâmbătă, în jurul orei 16.00, acesta a avut un conflict spontan cu soţia, în vârstă de 33 ani, care a ameninţat că îi incendiază autoturismul.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, poliţiştii au constatat că există un risc iminent de punere în aplicare a faptei, astfel că au emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile. Femeia are interdicţie de a se mai apropia de bărbat sau de maşină.

Poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ameninţare.

Acest caz, cu bărbatul pe post de victimă, este o excepţie. În marea majoritate a cazurilor de agresiune, victimele care cer ajutor sunt soţii bătute de soţi sau, mai rar, mame agresate de copii.

Cert este că violenţa în familie este fără îndoială un fenomen în judeţul nostru, ceea ce pleacă, până la urmă, de la gradul de educaţie.

Anul trecut, de la schimbarea legislaţiei, poliţiştii au emis în jur de o sută de ordine provizorii de protecţie pentru astfel de violenţe. Aceste ordine provizorii sunt valabile timp de cinci zile, timp în care victima poate solicita un ordin de protecţie pe termen mai lung prin intermediul instanţei de judecată competente. Prin emiterea ordinului de protecţie, agresorul nu mai are dreptul de a sta în locuinţă cu victima.

 

Soţ agresiv şi ameninţător, dus la Psihiatrie

Revenind la cazurile de sâmbătă, un alt conflict major între soţi, care a dus la ridicarea bărbatului de la domiciliu, s-a petrecut în comuna Drăgoieşti.

O femeie în vârstă de 35 de ani a cerut ajutor poliţiştilor, sâmbătă seară, sesizând că soţul ei o ameninţă cu moartea, după ce, cu o seară înainte, ar fi lovit-o.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că bărbatul continua să fie agresiv faţă de soţia sa, ameninţând că o omoară, astfel că la faţa locului a fost solicitată o ambulanţă. Bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Secţia de Psihiatrie Burdujeni, unde a rămas internat.

Ca măsură de protecţie suplimentară a fost emis ordinul de protecţie provizoriu pe 5 zile.

S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „violenţa în familie” şi „ameninţare”.

 

Femeie pălmuită de faţă cu copiii minori

Tot sâmbătă, în jurul orei 22.30, o femeie în vârstă de 30 de ani, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a sesizat că soţul în vârstă de 36 de ani, băut, a agresat-o fizic şi verbal, lovind-o cu palma, de faţă cu copiii minori în vârstă de 10 şi 14 ani.

Femeia a depus reclamaţie la Secţia de Poliţie Burdujeni iar oamenii legii au emis ordinul provizoriu de protecţie valabil timp de 5 zile. Aşa cum este obligatoriu în astfel de cazuri, poliţiştii i-au adus la cunoştinţă bărbatului emiterea ordinului şi obligaţiile pe care le are, respectivul fiind evacuat din locuinţă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ordine de protecţie pentru agresiuni între soţi emise de poliţişti doar într-o zi.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei ordine de protecţie pentru agresiuni între soţi emise de poliţişti doar într-o zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei