Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 ian 2020 - Anul XXV, nr. 20 (7325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Exerciţiul în 10 paşi pentru o vedere mai bună

Doctorul şi cercetătorul William Bates, fost profesor de oftalmologie la Şcoala de Medicină din New York, şi terapeutul Leo Angart au promovat un exerciţiu în 10 paşi ce este util în problemele oftalmologice pe care le avem, dar şi în prevenirea deteriorării vederii. Vă prezentăm în acest articol forma completă a exerciţiului ce are la bază elemente de presopunctură şi qigong medical. Cei doi cercetători au obţinut rezultate deosebite aplicând acest exerciţiu în cadrul grupurilor terapeutice conduse de ei.

Pasul 1. Punem vârful degetului mare cât mai aproape posibil de colţul exterior al ochiului şi apăsăm uşor în sus. Acolo unde se află punctul de acupunctură căutat vom simţi un loc mai moale. Acest punct ce se află pe meridianul vezicii urinare. Rotim de 3 ori într-un sens şi apoi de 3 ori în sens invers; putem să şi apăsăm de câteva ori.

Pasul 2. Al doilea punct vizat se găseşte tot pe meridianul vezicii urinare şi se localizează de fiecare parte a rădăcinii nasului, acolo unde se sprijină, de obicei ochelarii. Folosind degetul mare şi arătătorul pentru a apuca rădăcina nasului apăsând simultan cele 2 puncte. Facem 3 mişcări circulare într-un sens, apoi 3 în celălalt sens. La final, apăsăm de câteva ori punctele.

Pasul 3. Punctul de acupunctură vizat de data aceasta se află pe meridianul stomacului şi este localizat pe ambii obraji la nivel cu nările, cam la un deget şi jumătate distanţă de acestea. Poziţionăm 3 degete, unul lângă altul pe orizontală, aşezate pe coordonatele descrise mai sus. Realizăm 3 mişcări circulare într-un sens şi apoi 3 în celălalt sens. La final, efectuăm şi câteva apăsări.

Pasul 4. Stimulăm de această dată o serie de puncte de acupunctură situate de-a lungul arcadei ce se află localizate pe meridianele vezică biliară şi triplu încălzitor. Realizăm presiuni cu degetele mari de-a lungul arcadei până pe colţul exterior al ochiului.

Pasul 5. La colţul interior al ochiului găsim primul punct de acupunctură al meridianului vezică urinară. Exact sub globul ocular găsim primul punct de acupunctură al meridianului stomacului. Folosim 4 degete puse unul lângă altul şi apăsăm de mai multe ori în jos, pe toată suprafaţa osului de sub ochi, având grijă să atingem şi punctele descrise mai sus.

Pasul 6. Punctul vizat de această dată este localizat în colţurile exterioare ale ochilor fiind situat pe meridianul vezică biliară. Efectuăm şi aici un masaj compus din 3 mişcări circulare într-un sens şi 3 în celălalt.

Pasul 7. De la colţurile ochilor ducem 3 degete orizontal pe tâmple până la linia părului şi identificăm următorul punct de acupunctură situat pe meridianul triplu încălzitor. Efectuăm aceleaşi 3 mişcări circulare într-un sens şi în celălalt sens.

Pasul 8. Urmărind o linie verticală imaginară ce porneşte în sus de la urechi urcăm puţin mai sus de urechi cu 4 degete ale fiecărei mâni şi masăm, cu 3 mişcări circulare într-un sens şi 3 mişcări circulare în celălalt sens, o zonă mai întinsă pentru a stimula 4 puncte de acupunctură situate pe meridianul vezicii biliare.

Pasul 9. Cu buricele de la degete realizăm o periere a pielii capului de la frunte până la ceafă. Mişcarea trebuie să fie continuă şi cu o presiune moderată pentru a putea atinge şi stimula mai mult de 15 puncte de acupunctură situate pe fiecare parte a capului.

Pasul 10. Ultimul punct de acupunctură aparţine meridianului vezică biliară şi este localizat în spatele capului, chiar acolo unde muşchii gâtului se leagă de craniu. Dacă palpăm aceste zone putem identifica nişte ridicături pe ambele părţi ale craniului. Masăm punctele cu 3 mişcări circulare într-un sens şi 3 mişcări circulare în celălalt sens.

Pentru a încheia, frecăm ambele palme una de cealaltă până se încălzesc şi le poziţionăm pe faţă acoperind ochii. Lăsăm căldura din palme să pătrundă în ţesuturi câteva secunde. Repetăm de 3 ori încălzirea palmelor şi poziţionarea lor pe faţă.

Acest exerciţiu poate fi folosit ori de câte ori doriţi, când vă simţiţi obosiţi, dar şi atunci când staţi concentraţi cu privirea o perioadă mai lungă în monitorul calculatorului. În urma efectuării lui vom resimţi, de asemenea, o creştere a capacităţii de concentrare, o stare de relaxare şi bună dispoziţie.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiul în 10 paşi pentru o vedere mai bună.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 17 voturi
Exerciţiul în 10 paşi pentru o vedere mai bună5.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei