Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 300 (7301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Cadariu le solicită parlamentarilor PSD de Suceava să nu atenteze la siguranţa şi bunăstarea judeţului prin blocarea sau întârzierea Legii bugetului pe 2020

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu le-a solicitat parlamentarilor PSD de Suceava să sprijine amendamentul propus de liberali la Legea bugetului pentru anul 2020 privind alocarea de fonduri pentru plata ratelor şi dobânzilor pentru cele 57 de localităţi sucevene parte a proiectului „Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene”. El a spus că astfel aceste localităţi nu ar urma să aibă de suferit din punct de vedere financiar aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, în timpul guvernării PSD, când aceste unităţi administrativ-teritoriale au ajuns în pragul incapacităţii de plată.

„Vreau să cred că toţi parlamentarii PSD din judeţul Suceava sunt de acord ca aceste 57 de localităţi împovărate de un credit făcut pentru un proiect marca PSD, în mare parte eşuat, nu trebuie să mai fie afectate financiar, aşa cum s-a întâmplat, din păcate în anii 2017, 2018 şi parţial în 2019. De aceea, măcar ca o măsură reparatorie, ar fi înţelept din partea parlamentarilor actualei opoziţii să lase în pace Legea bugetului de stat pe 2020 şi să nu încerce blocarea ei. Consider că orice încercare de a bloca sau întârzia adoptarea Legii bugetului pentru 2020 reprezintă încă un atentat la siguranţa şi bunăstarea locuitorilor din cele 57 de localităţi sucevene asociate în proiect pentru componenta de gaz natural”, a spus senatorul liberal. El a arătat că miza ar fi o sumă de 9,25 de milioane de lei pentru rate şi dobânzi în anul 2020 şi alte 3,12 milioane de lei, pentru rate şi dobânzi restante pentru anul 2019.

Constantin Daniel Cadariu consideră că majorarea sumelor de echilibrare este singura soluţie pentru ca primăriile împrumutate să nu intre în colaps financiar, după ce prin OUG nr. 90/2017 s-a abrogat articolul prin care primăriile asociate în implementarea Programului „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava” puteau primi sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat cu destinaţie pentru plata ratelor şi dobânzilor restante la fondul de risc al Ministerului Finanţelor Publice.

„Acest credit este unul garantat de Guvern şi investiţiile realizate au fost preluate la o companie a statului român, Transgaz, iar majoritatea localităţilor nu au beneficiat de fonduri din credit”, a arătat Cadariu. El a explicat că de acest amendament al parlamentarilor PNL de Suceava vor beneficia localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Liteni, Milişăuţi, Solca, Vicovu de Sus, Adâncata, Arbore, Baia, Bogdăneşti, Boroaia, Bosanci, Botoşana, Buneşti, Cacica, Ciprian Porumbescu, Cornu Luncii, Dărmăneşti, Dolheşti, Dorneşti, Drăgoieşti, Drăguşeni, Dumbrăveni, Forăşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Horodniceni, Iacobeni, Ipoteşti, Marginea, Mălini, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirei, Moara, Moldoviţa, Păltinoasa, Pătrăuţi, Pârteştii de Jos, Pojorâta, Poiana Stampei, Preuteşti, Rădăşeni, Râşca, Sadova, Siminicea, Suceviţa, Todireşti, Udeşti, Vadu Moldovei, Valea Moldovei, Vama, Volovăţ şi Zvoriştea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu le solicită parlamentarilor PSD de Suceava să nu atenteze la siguranţa şi bunăstarea judeţului prin blocarea sau întârzierea Legii bugetului pe 2020.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cadariu le solicită parlamentarilor PSD de Suceava să nu atenteze la siguranţa şi bunăstarea judeţului prin blocarea sau întârzierea Legii bugetului pe 20201.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei