Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 285 (7286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Soluţii pentru tratarea depresiei şi a stresului

Circa 350 de milioane de oameni, în lume, suferă de depresie, potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, femeile fiind afectate într-un număr mai mare decât bărbaţii.

Cercetătorii din cadrul Universităţii de Medicină Harvard au descoperit, în 2012, faptul că qigong-ul medical are capacitatea să reducă considerabil depresia şi stresul şi să remodeleze la propriu creierul, ducând la schimbări durabile ale funcţionării neurale.

Stresul poate crea un mediu pro-inflamator care favorizează dezvoltarea bolilor cardiovasculare, a dezechilibrelor imunitare şi a depresiei. Mai mult, el poate perpetua inflamaţia prin activarea celulelor macrofage imature din măduva spinării în vederea declanşării unui proces inflamator la nivelul întregului corp, fiind un factor major care contribuie la amplificarea simptomelor în multe afecţiuni inflamatorii cronice, ceea ce poate duce la apariţia tulburărilor de dispoziţie şi a depresiei.

Qigong-ul medical are un efect pozitiv şi asupra modificărilor pato-fiziologice induse prin stres. În urma practicării zilnice apar noi şi noi reţele neuronale în regiuni ale creierului implicate în funcţii executive precum învăţarea şi procesele memoriei, gestionarea emoţiilor, autoevaluarea şi capacitatea de a privi în perspectivă.

Potrivit cercetătorilor de la Institutul de Biochimie şi Biologie Celulară din Shanghai, qigong-ul medicalpoate ameliora neuro-inflamaţia care stă la baza depresiei, exercitând un beneficiu terapeutic atât asupra tulburărilor de dispoziţie, cât şi asupra altor condiţii inflamatorii cronice.

Suplimente recomandate în tratarea depresiei şi stresului: vitaminele din gama B, vitamina D, SAM-e (S - adenosilmetionină), magneziu, calciu, 5-HTP.

Pentru a potenţa efectele exerciţiilor de vindecare mai putem folosi plante ca: cordiceps, ganoderma, rodhiola, ashwagandha, shilajit, neem, gingko biloba, gotu kola, guduchi, noni şi agaricus. Foarte utile s-au dovedit şi unele suplimente alimentare, cum ar fi Glutamina, Triptofanul, GABA, Fosfatidilcolina, deoarece alături de exerciţiile zilnice, influenţează raportul serotonină/dopamină şi nivelul de endorfine în organism, în plus detoxifiind şi ficatul. Între orele 23 şi 3 noaptea ficatul este în activitate maximă şi de la ora 3 la 5 – plămânul. Ficatul este legat în plan psihic de elaborarea strategiilor de viaţă, iar plămânul, când este dezechilibrat ca funcţionare, de starea de tristeţe.

Vă recomandăm în continuare să stimulaţi în terapia depresiei şi a stresului cronic punctul de acupunctură Inimă 7. Pentru a localiza punctul aşezăm mâna pe o suprafaţă plană, cu palma în sus. Localizăm încreţitura de la încheietura mâinii, flexând palma uşor în sus. Relaxăm mâna. Glisăm vârful indexului de-a lungul încheieturii către osul mic de la încheietura mâinii aflat exact sub al cincilea deget (degetul mic). Acolo unde încreţitura de la încheietura mâinii şi osul mic de care am menţionat se ating se află punctul de acupunctură Inimă 7. Mai multe detalii despre modul de localizare puteţi găsi pe site-ul www.mihaimoisoiu.ro la secţiunea qigong medical, puncte de acupunctură.

Se masează în intervalul orar 11 – 13, perioadă în care inima funcţionează la capacitate maximă, şi seara, timp de 5 minute pe ambele mâini. Punctul Inimă 7 este considerat cel mai important punct de acupunctură ce poate fi utilizat în tratarea depresiei. Pentru a obţine rezultate bune prin stimularea acestui punct, recomandăm ca presarea lui să se execute după ce am efectuat un set de exerciţii de încălzire din stilul de qigong medical Zu Sha Zhang ce a fost prezentat în articolele precedente. Această combinaţie terapeutică a reuşit să trateze cu succes depresia şi stresul în doar câteva zile, pacienţii ajungând să aibă în numai câteva săptămâni un nivel optim de energie, o stare psihică pozitivă, echilibrată pe parcursul zilei şi un somn odihnitor.

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluţii pentru tratarea depresiei şi a stresului.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 18 voturi
Soluţii pentru tratarea depresiei şi a stresului5.0518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post) Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul Crăciunului, în Bucovina şi Moldova. Poate nu e o descriere îmbietoare, dar pentru cine le gustă, vărzările bine... Citeşte