Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 285 (7286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Săli pline, în două seri consecutive

Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi au construit o poveste plină de emoţie şi bucurie, din dragoste pentru tradiţii şi muzica populară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Artistul Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi, împreună cu organizatoarea de evenimente Mihaela Bârsan, au construit, în două seri consecutive, pe 3 şi 4 decembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, o poveste plină de emoţie şi bucurie, din dragoste pentru tradiţii şi muzica populară, o adevărată fereastră culturală deschisă către publicul sucevean.

Susţinător al valorilor autentice româneşti de mai bine de 15 ani, prin repertoriul ales, dar şi prin „figura frumoasă pe care o scrie, clipă de clipă, în lumea muzicii populare bucovinene”, prin modestie şi generozitate, Alexandru Brădăţan a reuşit şi de această dată să impresioneze.

Nu prin opulenţă, ci prin bun-gust. Nu prin cantitate, ci prin valoare, prin generozitate, scena suceveană fiind locul de întâlnire al multor artişti veniţi din toate zonele ţării, în semn de prietenie pentru Alexandru Brădăţan, dar şi din respect pentru publicul sucevean iubitor de folclor. Decorul a fost unul de poveste, dar oamenii au fost cei care au însufleţit evenimentul, artişti şi profesori deopotrivă.

După ce la sfârşitul lunii mai spectacolul aniversar „Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi”, organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de viaţă şi 15 ani de cântec, a umplut până la refuz sala de spectacol, figura frumoasă de atunci s-a repetat, şi sucevenii au avut ce admira şi aplauda şi acum.

La intrarea în sală, atât pe 3 decembrie, cât şi pe 4 decembrie, fiecare spectator a primit câte un album de colinde semnat de Alexandru Brădăţan, pe care artistul l-a imprimat cu Casa de discuri Ana Sound România.

 

Zeci de artişti, pe aceeaşi scenă

Spectacolul folcloric de excepţie organizat marţi şi miercuri de Alexandru Brădăţan şi Mihaela Bârsan, la care biletele s-au vândut în timp record, a reunit pe aceeaşi scenă artiştii Alexandru Brădăţan, care a interpretat colinde şi piese de muzică populară, precum: „La mulţi ani cu bine!” (colindă), „Cine seamănă se adună”, „Eu când mă pornesc la joc”, „Gazdă mare ieşi în prag”, „Sărut mâna mama mea”, „Hai mândră vino încoa”, „Ca la noi la Fălticeni”, Denisa Apetrei, Diana şi Teodora Seserman, prof. Maria Macovei şi grupul “Dor de la Humor”, Sorin Filip, Dan Doboş, Andrei Balan, Grigore Gherman, Constantin Bahrin, Codruţa Rodean, Bogdan Cioranu, Paul Ananie, Daniel Pop, Fetele din Botoşani, Ancuţa Corlaţan, Ovidiu Homorodean, Oana Tomoioagă, Gabriel Dumitru, Valentin Sanfira, Remus Novac, Olguţa Berbec, Angelica Flutur şi Badea Cocârţă, Vlăduţa Lupău, Andreea Haisan şi invitatul special Nicolae Furdui Iancu, care a susţinut un microrecital, acompaniaţi cu toţii de Orchestra “Lăutarii” din Chişinău, condusă de inegalabilul dirijor Nicolae Botgros. Alexandru Brădăţan a interpretat piese atât singur, cât şi împreună cu alţi artişti invitaţi, spre bucuria publicului entuziast.

Nu a lipsit din spectacol „Jocul urşilor”, obicei arhaic care se practică în ajunul Anului Nou în zona Moldovei. La finalul spectacolului, prezentatoarea Mihaela Bârsan, împreună cu Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi, Orchestra “Lăutarii” din Chişinău şi maestrul Nicolae Botgros, au revenit pe scenă, au colindat şi cântat piese de voie bună în aplauzele unui public civilizat, care şi-a susţinut artiştii pe parcursul a patru ore de regal folcloric.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, i-a oferit, în timpul spectacolului, o Diplomă de excelenţă interpretului de muzică populară  Nicolae Furdui Iancu şi i-a felicitat pe Alexandru Brădăţan şi pe Mihaela Bârsan pentru organizarea acestor spectacole, care pot fi situate, fără modestie, în vârful aisbergului muzicii populare. Sucevenii pot fi mândri că au făcut parte din povestea unui spectacol de top, care nu se deosebeşte cu nimic de marile producţii pe care le urmăresc, uneori, la televizor, şi la care doar visează să fie părtaşi. Organizatori, artişti, colaboratori, cu toţii au făcut o echipă bună şi au dat dovadă de profesionalism şi respect faţă de publicul plătitor de bilete.

 

Mulţumiri

Mihaela Bârsan, iniţiatoarea proiectului „10 pentru folclor”, amfitrionul evenimentului „Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi”, a mulţumit din toată inima tuturor celor care i-au fost alături. „Am visat acest moment, l-am planificat în cel mai mic detaliu şi ne-am bucurat împreună. Au fost două seri de poveste. Îi mulţumesc mult domnului primar Ion Lungu, Primăriei municipiului Suceava, care ne-a sprijinit cu mult drag, ne-a întins o mână de ajutor atunci când am avut mai mare nevoie. Îi mulţumesc şi lui Alexandru Brădăţan, pentru că a avut încredere în mine şi împreună am creat aceste spectacole care au bucurat atât de multă lume. Le mulţumesc artiştilor veniţi din toată ţara, colaboratorilor, sponsorilor, oamenilor deosebiţi care ne-au fost alături pe parcursul organizării acestor spectacole. Le promitem că nu-i vom dezamăgi nici pe viitor”, a completat Mihaela Bârsan. Bucuros că este atât de iubit la el acasă, în Bucovina, că publicul „s-a bătut” pentru un bilet la spectacolele lui, Alexandru Brădăţan a afirmat că a trăit momente magice în cele două seri de spectacol. „Mulţumesc din inimă publicului meu drag şi frumos, mulţumesc maestrului Nicolae Botgros şi Orchestrei <Lăutarii> de la Chişinău, mulţumesc colegilor, mulţumesc Mihaela Zâna Bârsan, mulţumesc Ana Sound România, mulţumesc eXpert Music. Vă iubesc şi vă preţuiesc!”, a fost mesajul transmis de artist după două spectacole care vor rămâne etalon în şirul de evenimente culturale desfăşurare pe scena suceveană, produse de artişti locali. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi au construit o poveste plină de emoţie şi bucurie, din dragoste pentru tradiţii şi muzica populară.
 Vizualizări articol: 4108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alexandru Brădăţan şi invitaţii săi au construit o poveste plină de emoţie şi bucurie, din dragoste pentru tradiţii şi muzica populară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post) Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul Crăciunului, în Bucovina şi Moldova. Poate nu e o descriere îmbietoare, dar pentru cine le gustă, vărzările bine... Citeşte