Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 285 (7286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tradiție

Corul Psaltic al Seminarului Teologic Suceava, în turneu de colinde în Statele Unite ale Americii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Corul Psaltic al Seminarului Teologic ”Mitropolit Dosoftei” Suceava va susține un turneu de colinde în partea de nord a Coastei de Est a Statelor Unite ale Americii, la invitația Înaltpreasfințitul Nicolae Condrea, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi și cu binecuvântarea ÎPS Pimen.

Corul Psaltic a fost înființat în 2015, sub coordonarea părintelui Constantin Dana Magdalena, fiind alcătuit din 12 elevi din clasele a XI-a și a XII-a.

Delegația suceveană va colinda, în perioada 4 – 17 decembrie, parohiile românești din Chicago, Detroid, Cleveland, Rochester, New York, New Jersey, Philadelphia, Washington, Norfolk, urmând să ajungă cu un concert specific acestei perioade și în Toronto, Canada.

Primul concert este programat pentru data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, la sediul Mitropoliei din Chicago.

Corul Seminarului Teologic va aborda un program de colinde de sărbători, muzică psaltică și colinde tradiționale bizantine românești.

Elevii vor fi însoțiți de preotul coordonator Magdalena, de directorul Seminarului Teologic de la Suceava  - preotul Bogdan Cojoleancă și de pr. Ștefan Mihalcea – pedagog.

 

Premii

Corul Psaltic al Seminarului Teologic este apreciat și la nivel național, fiind recompensat cu premii în cadrul unor competiții naționale care valorifică interesul elevilor seminarişti pentru studierea muzicii bizantine.

În primăvara acestui an, la Iași, în cadrul Concursului Național de Muzică Psaltică pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe, părintele Constantin Dan Magdalena, de la Seminarul Teologic Suceava, a obținut premiul special pentru cel mai bun dirijor.

De asemenea, seminarul sucevean și-a adjudecat poziția a doua a clasamentului. Participanţii au concurat având în repertoriu patru piese, trei cântări la alegere şi o piesă impusă de competiţie: voscreasna a VII-a de Dionisie Fotino, tradusă şi prelucrată de Sfântul Iosif Naniescu.

Tot în acest concurs, în 2018, Corul obținuse locul 2 şi Medalia de Argint.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul Psaltic al Seminarului Teologic Suceava, în turneu de colinde în Statele Unite ale Americii.
 Vizualizări articol: 3482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corul Psaltic al Seminarului Teologic Suceava, în turneu de colinde în Statele Unite ale Americii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post) Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul Crăciunului, în Bucovina şi Moldova. Poate nu e o descriere îmbietoare, dar pentru cine le gustă, vărzările bine... Citeşte