Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 285 (7286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cu capu-n noapte. Mereu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În principiu, atunci când un sportiv român este nevoit, din cauza fusului orar, să joace ceva, orice, atunci când în ţară este ora 8 dimineaţa, se poate spune fără urmă de îndoială că joacă cu noaptea-n cap. Aşa stau lucrurile în privinţa Campionatului Mondial de Handbal feminin care se desfăşoară în Japonia, diferenţa de fus orar fiind de vreo 7 ore. Altfel spus, când în Kumamoto e ora 15, la noi este abia 8, adică tocmai ce s-a crăcănat de ziuă. Deci, jucăm cu noaptea-n cap. Asta încă n-ar fi nimic, numai că după cum se lovesc unele de altele, după cum pasează la adversare în orice situaţie, după cum trag cu nădejde fix în capul sau în sânii portăriţelor adverse, ale noastre par mai degrabă să fie... cu capu-n noapte! Nu, nu-i deloc acelaşi lucru. Adică halul în care se prezintă sugerează, vorbă lui Ciutacu, o adâncă "noapte a minţii". Atâta lipsă de luciditate, atâta bâjbâială şi bâlbâială n-am mai văzut decât... tot la ele, cu ani în urmă, când floarea handbalului nostru de club era reunita Râmnicu Vâlcea, echipa care pornea favorită în fiecare nouă ediţie a Ligii Campioanelor, iar apoi luă nişte bătăi soră cu moartea când îţi era lumea mai dragă. Sau conducea cu câte 7 - 8 goluri la pauză, suficient pentru ca la final să piardă la tot atâtea. Identic se prezentau lucrurile la Naţională, unde mereu aşteptam trofee sau măcar medalii şi ne întorceam cu scuze, regrete şi, desigur, promisiuni cum că data viitoare... Nu ştiu ce deranj mental colectiv se produce şi cum se poate explica. L-am înjurat pe Tadici că se purta cu ele ca un animal. L-am înjurat pe Voina că era... invers, adică prea bleg. I-am înjurat pe spaniol şi pe suedez pentru felurite alte chestii. Peste toate, însă, trebuie să ne reamintim mereu că nu ăştia intră pe teren, ci panaramele, veşnicele panarame, care cu oricât ar conduce, nu se lasă până nu pierd, indiferent la cine. Meciul de ieri m-a îmbătrânit cu încă vreo 10 ani. Poţi să le faci nesimţite, ca pe fotbalişti? Nu poţi, că-s, ptiu!, nişte doamne. Cu capu-n noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu capu-n noapte. Mereu.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Cu capu-n noapte. Mereu3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post) Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul Crăciunului, în Bucovina şi Moldova. Poate nu e o descriere îmbietoare, dar pentru cine le gustă, vărzările bine... Citeşte