Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 285 (7286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

O problemă care se repetă

Elev de clasa a VI-a, lovit de o mamă nervoasă. Este al treilea părinte care ajunge în arest pentru agresiuni la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 38 de ani, din comuna Pătrăuţi, a ajuns în arestul poliţiei judeţene, reţinută pentru 24 de ore, după ce a intrat în şcoala din localitate, apoi într-o sală de cursuri, unde a agresat fizic un băiat în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a. Agresiunea în sine nu a fost gravă, însă incidentul, da. Ce atrage atenţia este că vorbim deja de al treilea caz din acest an în care un părinte comite un act de agresiune asupra unui elev, iar poliţiştii iau măsura reţinerii în arest a adulţilor care şi-au pierdut cumpătul şi au comis un act de agresiune reprobabil, indiferent de motivele pe care le-au avut, care nu au cum sta în picioare în astfel de situaţii.

 

O „scărmăneală” care a luat o turnură foarte serioasă

Poliţiştii au primit o sesizare cu privire la faptul că în ziua de 29 noiembrie, vinerea trecută, în incinta Şcolii ”Constantin Morariu” din Pătrăuţi a avut loc o agresiune asupra unui băiat în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a. Din cercetări a rezultat că, în jurul orei 12.00, Anca B., în vârstă de 38 de ani, din Pătrăuţi, a pătruns în incinta şcolii şi apoi într-o sală de curs, unde i-a adus reproşuri băiatului, de la un conflict între copii, după care l-a lovit, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat trei zile de îngrijiri medicale. Prin acţiunea sa, femeia a tulburat ordinea şi liniştea publică din şcoală.

După ce au adunat probatoriu şi au avut confirmarea medicală a agresiunii, marţi, 3 decembrie, poliţiştii au dispus continuarea urmăririi penale faţă de femeia în vârstă de 38 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Marţi seară, s-a dispus reţinerea femeii în arestul poliţiei judeţene pentru 24 de ore.

Ieri, la expirarea ordonanţei de reţinere, femeia a fost lăsată să plece acasă, dar i s-a impus controlul judiciar, cu mai multe restricţii şi obligaţii.

 

Băiatul a fost dus imediat la dispensar de diriginte, apoi acasă 

Contactată de Monitorul de Suceava, Mihaela Grijincu, directoarea şcolii, a precizat că incidentul a fost cunoscut încă de când s-a produs şi la nivel intern s-au luat măsuri imediate: „Doamna dirigintă a dus imediat băiatul la dispensar, unde medicul a constatat că nu este cazul să se sune la 112. Copilul a fost condus apoi acasă, la părinţi. Este un incident regretabil, noi am colaborat cu poliţia şi le-am pus la dispoziţie tot ce au avut nevoie în cadrul anchetei”.

De precizat că nici agresoarea şi nici băiatul nu au legătură cu numeroasa comunitate de romi din localitate. 

Unitatea de învăţământ a mai fost în mijlocul unui scandal recent, la final de octombrie, când o fetiţă din clasa I care se rănise de o bară de fier în zona genitală a fost trimisă iniţial acasă, după care a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost operată de urgenţă. Tatăl fetei a acuzat modul în care cadrele didactice au procedat, mai ales faptul că acestea nu au sunat la 112 pentru a cere ajutorul unui echipaj medical specializat. Probabil şi în urma acestui incident de această dată s-au luat toate măsurile de precauţie cu privire la starea copilului.

 

Alte două agresiuni grave părinte-elev în ultimele luni

Şi mai îngrijorător este că vorbim deja de o repetare a cazurilor în care părinţii le fac „dreptate” propriilor copii, atunci când au probleme la şcoală cu colegii. Şi aici vorbim doar de cazurile în care violenţa a escaladat şi s-a ajuns la scandaluri de proporţii.

Recent, în luna octombrie, am relatat de un incident grav petrecut în curtea Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a venit la şcoală pentru a-i cere socoteală unui coleg de-al fiului său, după un incident petrecut în ziua anterioară. Tatăl a venit hotărât să „rezolve” problema în mod violent.

În imaginile surprinse de un martor s-a văzut cum tatăl l-a lovit violent pe elevul de 17 ani, după care şi-a încurajat fiul de 15 ani să lovească şi el.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, din satul Corocăieşti, comuna Vereşti, a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de „loviri sau alte violenţe”, „distrugere” şi tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi a fost reţinut 24 de ore în arestul poliţiei judeţene.

Tot în acest an, în luna aprilie, un bărbat din comuna Zvoriştea a ajuns în arestul poliţiei judeţene, reţinut pentru 24 de ore, după ce a făcut scandal la şcoala unde învaţă fiul său şi l-a agresat pe un elev de clasa a şasea.
Totul a plecat, cum altfel, de la un conflict aparent banal între doi colegi din clasa a şasea. Unul dintre ei şi-a sunat tatăl şi l-a chemat să vină la şcoală, spunându-i că are probleme cu un coleg. Bărbatul a venit nervos la şcoală, unde a avut o ieşire necontrolată.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că se manifestă toleranţă zero faţă de astfel de cazuri. Chiar dacă în acest ultim caz, de la Pătrăuţi, agresiunea în sine nu a fost gravă, grav este cum a acţionat femeia, cu atât mai mult într-o unitate de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elev de clasa a VI-a, lovit de o mamă nervoasă. Este al treilea părinte care ajunge în arest pentru agresiuni la şcoală.
 Vizualizări articol: 4015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elev de clasa a VI-a, lovit de o mamă nervoasă. Este al treilea părinte care ajunge în arest pentru agresiuni la şcoală5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post) Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul Crăciunului, în Bucovina şi Moldova. Poate nu e o descriere îmbietoare, dar pentru cine le gustă, vărzările bine... Citeşte