Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Singura creşă din municipiul Suceava a fost închisă de Direcţia de Sănătate Publică, după îmbolnăvirea a cinci copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singura creşă din municipiul Suceava, unde sunt înregistraţi 140 de copii cu vârste până la 3 ani, a fost închisă, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce cinci copii au fost internaţi în spital cu gastroenterită cu rotavirus.

Directorul DSP Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a declarat, marţi, că măsura închiderii a fost dispusă deoarece în unitate trebuie făcută dezinfecţie, şi asta nu se poate face cu copiii în instituţie.

Şeful DSP a afirmat că, în mod curent, circa 80% dintre copiii înscrişi frecventau creşa şi că inspectorii DSP nu au constatat deficienţe de ordin igienico-sanitar. Creşa se va redeschide miercuri, 6 noiembrie a.c., după efectuarea dezinsecţiei şi a testelor de sanitaţie.

Dr. Grădinariu a mai spus că evoluţia stării de sănătate a copiilor este favorabilă, însă boala este extrem de contagioasă. Prin urmare, este foarte posibil să apară şi alte cazuri. „Pentru a preveni transmiterea virusului, copiii infectaţi cu rotavirus nu trebuie duşi la creşă sau în oricare alt loc unde pot intra în contact cu alţi copii, cel puţin două zile după dispariţia simptomelor. Virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini şi apoi în cavitatea bucală”, a afirmat dr. Grădinariu.

 

Evoluţia stării de sănătate a copiilor este favorabilă

Şefa secţiei Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Monica Terteliu, a declarat că pacienţii au vârsta în jur de 2 ani şi au fost aduşi la spital cu simptome digestive – greaţă, vărsături, scaune diareice şi cu sindrom de deshidratare. În urma tratamentului starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit astfel că unul a fost externat în cursul zilei de ieri, iar ceilalţi patru au mai rămas sub supraveghere deoarece „evoluţia bolii este ondulantă; simptomele pot să reapară”, după cum a precizat dr. Terteliu.

Medicul a spus că în ultima perioadă au mai fost doi copii de la această creşă care s-au prezentat în Unitatea de Primiri Urgenţe din cauza infecţiei cu rotavirus, însă nu au necesitat internare pentru că au avut forme mai uşoare şi rehidratarea se putea face pe cale orală, la domiciliu.

Dr. Terteliu a subliniat că infecţia cu rotavirus este specifică sezonului rece şi este extrem de contagioasă, transmiţându-se şi prin atingerea jucăriilor contaminate de un copil bolnav. Apariţia bolii poate fi prevenită prin spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor, cât şi al persoanelor care intră în contact cu aceştia; încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală şi dezinfectarea periodică a spaţiului de joacă şi a jucăriilor. Cea mai sigură metodă de prevenţie este vaccinare. Vaccinul poate fi procurat contra cost din farmacii şi administrat de medicii pediatri sau medicii de familie. Vaccinarea cu Rotarix este indicată pentru imunizarea activă a sugarilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 24 de săptămâni. Schema de vaccinare constă din administrarea a două doze, pe cale orală. Prima doză poate fi administrată începând de la vârsta de 6 săptămâni şi între doze trebuie să existe un interval de cel puţin 4 săptămâni. Este de preferat ca schema de vaccinare să fie aplicată înainte de vârsta de 16 săptămâni, dar trebuie finalizată înainte de vârsta de 24 săptămâni. Rotarix nu se administrează la copiii mai mari de 24 de săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Singura creşă din municipiul Suceava a fost închisă de Direcţia de Sănătate Publică, după îmbolnăvirea a cinci copii.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Singura creşă din municipiul Suceava a fost închisă de Direcţia de Sănătate Publică, după îmbolnăvirea a cinci copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei