Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Polițiștii i-au suspendat pentru 60 de zile permisul șoferului filmat în timpul unei depășiri inconștiente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferul pericol public care a intrat în depășire pe linia continuă, în curbă la dreapta, pe DN 17, la Frasin, punând în mare dificultate un conducător auto care venea regulamentar din sens opus, s-a prezentat ieri în fața polițiștilor rutieri.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat că bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost amendat și i s-a reținut permisul de conducere pentru 60 de zile. Această suspendare provine din două abateri, cea pentru depășirea pe linia continuă care a făcut atât de multă vâlvă și una legată de neprezentarea la termen la poliție, în urma unui eveniment rutier – respectiv tamponare.

Ofițerul a mai precizat că bărbatului i s-a făcut și un instructaj cu privire la regulile de circulație.

Aceste măsuri vin la o zi după ce polițiștii spuneau că le este greu să ia măsuri față de șofer, pentru că imaginile respective nu sunt înregistrate cu un mijloc omologat, așa cum se stipulează în OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.  În legislație se precizează că neregulile la regimul rutier se constată de agentul de poliție ori prin mijloacele omologate de pe mașinile acestora. Pe de altă parte, sunt și voci din poliție care au fost de părere că nu se poate să nu iei măsuri într-un astfel de caz. De altfel, se pare că și șoferul a recunoscut că a greșit și și-a asumat sancțiunile, astfel că măsurile au putut fi luate mai ușor.

 

A intrat în depășirea inconștientă deși tirul din față rula cu 70 de km/h, într-o zonă limitată la 50 de km/h

Cazul a stârnit o revoltă la nivel național, după ce imaginile surprinse de o cameră de la bordul unei mașini au fost difuzate masiv de mass-media, inclusiv de posturile naționale.

Monitorul de Suceava a relatat în premieră cazul în ediția de sâmbăta trecută. 

După cum am relatat atunci, în după-amiaza zilei de 31 octombrie, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, în zona Frasin, şoferul unui autoturism Mercedes, cu numărul SV-84-AEB, nu mai are răbdare să stea în spatele unui tir, deşi acesta rulează totuşi cu aproximativ 70 de kilometri la oră, într-o zonă limitată la 50 de km/h.

Şoferul pericol public a intrat în depăşire pe linia continuă, într-o curbă strânsă la dreapta, în care nu avea nici o urmă de vizibilitate.

Revolta a fost amplificată și de atitudinea de după a șoferului Mercedesului. Apostrofat de șoferi prin stație, acesta a aruncat amenințări și replici scandaloase, de genul „mi se fâlfâie de imaginile tale” sau „dacă îl omoram care e problema, am asigurare”.

 

Șoferul care a evitat nenorocirea a fost pus în mare dificultate

Șoferul care venea din sens opus și a evitat nenorocirea, Bogdan Pădurariu, din Câmpulung Moldovenesc, pilot de curse și antrenor de drifturi, a povestit experiența prin care a trecut, cum a evitat accidentul și dificultatea în care a fost pus: 

„L-am văzut târziu pentru că depășea acel camion, în viraj la dreapta, nu era vizibilitate și mi-a apărut destul de târziu în față. Imediat am început să frânez, partea șocantă a fost că el încerca să țină partea stângă, să mă forțeze pe mine să trec printre tir și el... acolo m-am blocat un pic că nu știam prin ce parte să o apuc”.

Din fericire, acest caz a rămas doar la capitolul de exemplu pentru „așa nu”, fiind evitată o nenorocire.

Având în vedere numărul tot mai mare de imagini de acest gen, surprinse de camerele de bord ale mașinilor, ar trebui poate să se regândească de la nivel înalt o adaptare a legislației la realitate, iar imaginile de acest gen să poată fi folosite facil pentru sancționarea șoferilor pericol public, parcă din ce în ce mai mulți și mai agresivi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii i-au suspendat pentru 60 de zile permisul șoferului filmat în timpul unei depășiri inconștiente.
 Vizualizări articol: 6486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 14 voturi
Polițiștii i-au suspendat pentru 60 de zile permisul șoferului filmat în timpul unei depășiri inconștiente4.7514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei