Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 260 (7261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Modernizare

Mocăniţa din Moldoviţa va face trei curse zilnice de sărbători, pe o linie proaspăt renovată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizările efectuate în cursul acestei toamne asupra infrastructurii căii ferate înguste de la Moldoviţa vor permite efectuarea unui număr mai mare de curse zilnice în perioada cu cerere mare a sărbătorilor de iarnă şi de o călătorie mai confortabilă.

Primele schimbări provin din zona de circulaţie a Mocăniţei ”Huţulca”, pentru extinderea căreia s-a investit în mărirea traseului liniei de evitare din zona localităţii Braşca. Acest lucru s-a făcut prin prelungirea liniei paralele de evitare de la 50 de metri la circa 200 de metri, pentru ca două garnituri cu mai multe vagoane să se poată întâlni pe traseu, în acel punct. Prin intermediul acestei lucrări, numărul garniturilor de tren va creşte de la două la trei, în cursul zilelor cu cerere mare din perioada sărbătorilor. Astfel, în perioada 23 decembrie 2019 - 5 ianuarie 2020, orarul trenuleţelor Mocăniţei arată o creştere a numărului de curse, care vor pleca pe traseu la orele 10.00, 12.00 şi 14.00.

O altă schimbare provine din creşterea calităţii confortului călătoriei, în urma începerii reparaţiei capitale la întregul traseu de cale ferată, în primă fază prin înlocuirea cel puţin a unei părţi din aceasta. În ultimele zile au demarat lucrări de reparaţii capitale pe un prim tronson de circa 1 km. În timpul lucrărilor, vor fi înlocuitele vechile traverse ale liniei, iar şinele cu secţiune mică vor fi înlocuite cu unele mai mari şi mai lungi, care vor spori confortul pasagerilor prin numărul redus de îmbinări-joante de pe linie. Lucrările au început de la Gura Demăcuşei în ambele sensuri, mai întâi pe o jumătate de kilometru în amonte, spre Raşca, urmând ca apoi să fie executate până la depou. Plecarea garniturilor Mocăniţei se face în continuare din Gara Moldoviţa, pe acelaşi frumos traseu de 12 km lungime, pe valea râului Moldoviţa. În perioada lunilor noiembrie - februarie, precum şi în cea a sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, circulaţia trenuleţului de linie îngustă se va desfăşura după un program deja anunţat de reprezentanţii firmei. Astfel, trenurile vor circula în zilele de sfârşit de săptămână (S+D) întreaga lună noiembrie şi întreaga săptămână 25 noiembrie - 1 decembrie, cu două curse pe zi, începând cu orele 10.00 şi 14.00. De asemenea vor circula şi în timpul următoarelor trei weekenduri din decembrie, cu un plus în ziua de Sf. Nicolae (6 decembrie), după care urmează perioada de circulaţie cu 3 curse pe zi, până inclusiv în Ajunul Bobotezei. Începând cu 6 ianuarie vor mai circula o săptămână cu două curse pe zi, după care vor fi prezente pe traseu în toate sfârşiturile de săptămână (V+S+D) de până la sfârşitul lunii februarie. Preţul unui bilet este de 35 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii între 6 şi 16 ani, în timp ce copiii mici circulă gratuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocăniţa din Moldoviţa va face trei curse zilnice de sărbători, pe o linie proaspăt renovată.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Mocăniţa din Moldoviţa va face trei curse zilnice de sărbători, pe o linie proaspăt renovată4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei