Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 244 (7245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din fonduri europene

Lungu: 185 de milioane de euro vor fi disponibili pentru localităţile din Zona Metropolitană Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava şi localităţile din jurul acestuia, asociate în cadrul Zonei Metropolitane Suceava, vor putea accesa finanţare pentru proiecte în valoare de 185 de milioane de euro, în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene.

Primarul Ion Lungu a precizat că strategia 2021-2027 a fost discutată şi cu reprezentanţi guvernamentali, săptămâna trecută, la Colegiul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, de la Sibiu, unde a fost prezent.

„O cauză a accesării greoaie a fondurilor europene este centralizarea. Astăzi, toate deciziile se iau la Bucureşti, iar acolo lucrurile decurg destul de greu. De aceea ne dorim o descentralizare reală, să putem depune proiecte pe municipiu, să putem depune proiecte în asociere cu alte municipii şi să acţionăm în cadrul zonei metropolitane”, a spus Lungu.

Edilul a precizat că potrivit datelor consultanţei realizate de Banca Mondială pentru Comisia Europeană, municipiul Suceava ar putea atrage finanţare de 140 de milioane de euro, plus 45 de milioane de euro pentru celelalte localităţi cu care s-a asociat.

„Zona metropolitană Suceava are deja aprobată strategia de dezvoltare pentru 2014-2020 şi are 58 de proiecte ce pot fi aplicate, în valoare de 165 de milioane de euro (772 de milioane de lei)”, a mai spus Lungu, care va solicita, la întrunirea de săptămâna viitoare a Colegiului Director al Zonei Metropolitane Suceava, actualizarea documentaţiei pentru proiectele existente.

„Iată că iese soarele şi pe strada Zonei Metropolitane. Până acum, din păcate, nu am putut aplica proiecte europene pentru că municipalităţile au fost pe axa de dezvoltare urbană, iar restul pe cea de dezvoltare rurală”, a remarcat Ion Lungu, care s-a arătat încrezător în şansa dezvoltării de proiecte de anvergură pe Zona Metropolitană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: 185 de milioane de euro vor fi disponibili pentru localităţile din Zona Metropolitană Suceava.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu: 185 de milioane de euro vor fi disponibili pentru localităţile din Zona Metropolitană Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei