Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 244 (7245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prezent la Moldoviţa

Liderul USR, Dan Barna, susţine că stoparea tăierilor ilegale ale pădurilor va fi o prioritate a sa ca preşedinte al României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul Alianţei USR-PLUS la preşedinţia României, Dan Barna, a participat, miercuri, la Moldoviţa la o întâlnire cu activişti de mediu şi cu locuitori ai zonei, pentru a vedea singur dimensiunea tăierilor ilegale de păduri. Dan Barna a remarcat faptul că vizita propriu-zisă pe teren a fost împiedicată cu 4-5 kilometri mai jos de locul în care au avut loc masive tăieri ilegale de lemn, pentru că autorităţile locale ar fi închis o barieră de acces în pădure pentru a ascunde urmele incriminatoare de privirile curioşilor.

Cu această ocazie, Dan Barna a mai subliniat că ”ce se întâmplă în ţara noastră este un furt organizat, patronat de statul român. Este o realitate amară. De 30 de ani vedem cum ne dispar pădurile şi masivele muntoase sunt jumulite de către o clasă politică iresponsabilă” şi că va susţine dezvoltarea unui sistem complet de monitorizare şi control pentru tăierile de pădure, prin reactivarea aplicaţiei „Inspectorul Pădurii” şi prin mecanisme de trasabilitate a masei lemnoase, de la tăiere până la punctul de exploatare.

Dan Barna a mai precizat că pe lângă stoparea tăierilor ilegale şi reconstruirea unui mediu sănătos, alte priorităţi ale sale ca preşedinte al României, vizavi de Bucovina şi de judeţul Suceava, sunt emigrarea masivă, lipsa infrastructurii rutiere, care izolează această zonă de restul României, dar şi de Europa, îngroparea banilor, fie şi proveniţi din fonduri europene, în investiţii fără noimă şi fără funcţionalitate, groapa de gunoi de pe Mestecăniş fiind de departe cel mai mediatizat caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul USR, Dan Barna, susţine că stoparea tăierilor ilegale ale pădurilor va fi o prioritate a sa ca preşedinte al României.
 Vizualizări articol: 3850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Liderul USR, Dan Barna, susţine că stoparea tăierilor ilegale ale pădurilor va fi o prioritate a sa ca preşedinte al României1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei