Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 244 (7245)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot favorabil

Senatorul Ilie Niţă este de acord cu legalizarea bacşişului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ilie Niţă şi-a dat acceptul pentru legalizarea bacşişului şi pentru ca acesta să fie evidenţiat pe bonul fiscal. Ilie Niţă a votat favorabil pentru acest proiect în cadrul şedinţei Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României, şedinţă care a avut loc în cursul acestei săptămâni.

Potrivit modificărilor care se doresc a fi aduse Ordonanţei Guvernului cu nr. 10 din 2015, bacşişul poate fi evidenţiat atât pe un bon fiscal distinct, cât şi pe acelaşi bon fiscal cu bunurile livrate/serviciile prestate şi este introdus în baza de date a aparatului de marcat electronic fiscal. De asemenea, dacă un client sau un utilizator doreşte factură, bacşişul va apărea şi pe aceasta.

Prin aceleaşi modificări se arată că sumele provenite din încasarea bacşişului se distribuie în totalitate către angajaţi, iar procedura de acordare a sumelor respective se face printr-un regulament de ordine internă. De asemenea, sumele provenite din bacşiş se înregistrează în contabilitate pe conturile de datorii/analitici distinct.

„Este o modalitate de a face lumină în economie şi a de reduce activitatea la negru, aşa cum este cunoscută în termeni populari. Totul va fi transparent, iar clienţii vor şti de la bun început care sunt condiţiile. Sper ca legea să fie adoptată pentru că din punctul meu de vedere este extrem de utilă”, a arătat Ilie Niţă.

Parlamentarul sucevean şi-a dat acceptul şi pentru modificarea Ordonanţei Guvernului cu nr. 17/2007 cu privire la condiţiile de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea statului.

Mai exact, senatorul Ilie Niţă a arătat că pledează pentru valorificarea mai rapidă a acestor bunuri, astfel încât încasările la bugetul de stat să nu stagneze şi ani de zile aşa cum se întâmplă în prezent.

„Sunt bunuri care în momentul scoaterii la vânzare nu mai nici o valoare pentru că s-au degradat fizic şi moral. Noua procedură trebuie să fie mult mai flexibilă, iar în felul acesta sumele colectate la bugetul de stat vor creşte semnificativ”, a mai arătat Ilie Niţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Ilie Niţă este de acord cu legalizarea bacşişului.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Senatorul Ilie Niţă este de acord cu legalizarea bacşişului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei